Eleccions 21-D

La cap de llista del PP per Lleida es fotografia llençant una estelada a les escombraries

Albiol justifica el gest com un símbol que si guanyen els populars, això suposarà un "final d'etapa que ha creat divisió a Catalunya"

segre

segre

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué

Una foto de la número u de la llista del Partit Popular de Catalunya per la província de Lleida, Marisa Xandri, llençant una estelada mentre abraça una bandera espanyola ha causat polèmica a les xarxes socials. Xavier García Albiol, candidat a la presidència de la Generalitat del PP, ha justificat la foto com un "símbol" de "final d'una etapa que ha creat divisió a Catalunya".

Aquesta imatge, publicada al diari local El Segre, ha despertat la crítica de la bancada independentista de la Paeria. El líder del grup municipal del PDECat, Toni Postius, s'ha preguntat quina hauria sigut la reacció mediàtica si hagués sigut un independentista qui s'hagués fotografiat llençant una bandera espanyola a la paperera i el seu homòleg de la CUP, Pau Juvillà, ha equiparat aquesta foto amb el lema de campanya municipal d'Albiol "Netejant Badalona". 

Notícies relacionades

La imatge de Xandri llençant a les escombraries una estelada surt publicada a l'edició de dijous del diari localEl Segre, en una secció dedicada a la campanya de les eleccions del 21-D i en el marc de les entrevistes que aquest mitjà fa als diferents candidats que concorren als comicis. El fotògraf autor de la imatge, Òscar Mirón, ha confirmat a EL PERIÓDICO que la foto va ser iniciativa de Mandri, no seva.