PUGNA AL TAULER INDEPENDENTISTA

Mundó: "No estic d'acord a investir Puigdemont si ERC té més vots"

L'exconseller de Justícia admet que si Junqueras segueix a la presó el 21-D el seu partit haurà de buscar una altra persones "que assumeixi" el seu paper

zentauroepp41249217 erc171209135649

zentauroepp41249217 erc171209135649

1
Es llegeix en minuts

El conseller de Justícia cessat i número 5 de la llista d'ERC, Carles Mundó, s'ha mostrat avui rotundament contrari a investir Carles Puigdemont si la llista d'Esquerra obté més vots. "No hi estic d'acord. Hi ha unes eleccions el 21 de desembre i seran els ciutadans els que decideixin quina opció rep més suports. Si és ERC, ERC és la que legítimament té gairebé el deure de plantejar el seu candidat a la presidència", ha manifestat en una entrevista a la cadena SER.

Repreguntat per Pepa Bueno, Mundó ha evitat afirmar que aquesta decisió és inamovible, però ha considerat "lògic" fer cas al que diguin els ciutadans a les urnes.

Notícies relacionades

D'aquesta manera, el candidat republicà ha tancat la qüestió oberta per Junts per Catalunya fa uns dies, quan va assegurar que investir qualsevol altre candidat independentista que no fos ell era avalar l'aplicació de l'article 155.

Mundó també ha admès que si el cap de llista d'ERC, Oriol Junqueras, segueix a la presó d'Estremera, on està en presó preventiva per un suposat delicte de rebel·lió, després dels comicis, el partit haurà de buscar una altra persona que "assumeixi aquesta qüestió", en referència a una hipotètica investidura.