eleccions del 21-D

La fals rumor de l'augment sobtat del cens electoral

Experts en 'fake news' confirmen que el suposat empadronament massiu pel 21-D és mentida

bulo

bulo

1
Es llegeix en minuts

En els últims dies ha circulat per les xarxes socials i per Whatsapp un suposat missatge de Pilar Rahola en el qual es denunciava un augment sobtat del cens electoral amb la voluntat d'alterar el resultat de les eleccions del 21 de desembre. Aquesta suposada informació xifrava en més de 210.000 els nous votants que haurien aparegut "de la nit al dia", la qual cosa ha resultat ser falsa segons han explicat els experts en fake news Maldito Bulofake news. I és que el cens electoral que s'utilitzarà el 21-D és el de l'1 d'agost, data en la qual no se sabia encara ni que hi hauria eleccions

Notícies relacionades

La mateixa Rahola ja va desmentir fa més d'un mes que fos l'autora del missatge. També Maldito Bulo va reconèixer com a falsa la informació que aportava. Malgrat això, a aquest missatge se li van sumar diferents denúncies publicades a Twitter per diversos usuaris en les quals explicaven que havien rebut targetes censales errònies a casa seva. 

Indra i el recompte de vots

Des de Maldito Bulo han elaborat un vídeo per explicar el paper que juga l'empresa Indra en les eleccions, i, d'aquesta manera, desmentir les acusacions que circulaven a la xarxa sobre el seu paper el 21-D. I és que Indra no és l'encarregada del recompte dels vots, solament de distribuir les dades electorals. A més, existeix tot un mecanisme de control al voltant del recompte dels vots que vetlla per unes eleccions netes.