CAMPANYA DEL 2007

Ignacio González assenyala Esperanza Aguirre en el suposat finançament il·legal del PP madrileny

L'expresident madrileny declara a la Guàrdia Civil que qui llavors era la seva cap era la que tenia tot el poder de decisió perquè era la candidata a les municipals del 2007

Ignacio González i Esperanza Aguirre, aquest dimarts, en la reunió del comitè de direcció del PP de Madrid.

Ignacio González i Esperanza Aguirre, aquest dimarts, en la reunió del comitè de direcció del PP de Madrid. / JOSÉ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

L'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González ha assenyalat Esperanza Aguirre com la màxima responsable en el suposat finançament il·legal de la campanya del PP en les eleccions municipals del 2007, segons ha revelat la cadena SER.

González, que va ser interrogat per la Guàrdia Civil en el marc de la investigació de la trama Púnica el 4 de desembre, va assegurar que ell es va limitar a coordinar la campanya electoral i entre les seves funcions hi havia tancar debats, organitzar l'agenda i seleccionar els missatges, però va negar haver tingut cap competència en matèria econòmica. Així, va rebutjar haver tingut res a veure amb el suposat finançament dels comicis del PP a través de contractes inflats a l'agència d'informàtica de la Comunitat de Madrid (ICM).

Notícies relacionades

Segons va relatar l'expresident madrileny, Aguirre era la que tenia tot el poder de decisió perquè era la candidata a l'alcaldia de la capital en aquells comicis. I dels assumptes econòmics se n'encarregava el tresorer, Beltrán Gutiérrez.

Respecte als contractes amb les empreses d'Alejandro de Pedro, González va assenyalar que van ser acordats pel gabinet de comunicació d'Esperanza Aguirre. Els investigadors sospiten que aquests contractes per millorar la reputació d'Aguirre i el mateix González a través de les xarxes socials van ser pagats per l'erari públic.