CAMPANYA ELECTORAL

Albiol exigeix el cessament dels regidors del PSC a Girona per recolzar la plaça de l'1 d'octubre

El candidat popular demana a Iceta que triï entre "Déu", en al·lusió al constitucionalisme, i el "diable"

zentauroepp41285920 el candidat a la presid ncia de la generalitat pel ppc  xavi171212124259

zentauroepp41285920 el candidat a la presid ncia de la generalitat pel ppc xavi171212124259 / Julia Perez

1
Es llegeix en minuts

El candidat del PPC, Xavier García Albiol, ha obert foc aquest dimarts contra el líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta. Si ahir va carregar contra Albert Rivera i el va comparar amb Puigdemont, Albiol ha apuntat al dirigent del PSC per exigir-li que destitueixi els seus regidors a Girona per haver votat a favor de modificar el nom de la plaça de la Constitució per la nomenclatura "1 d'octubre", en al·lusió a la celebració del referèndum.

Visiblement molest al notar que els seus aliats constitucionalistes poden deixar el seu partit al marge de futurs pactes de govern, Albiol ha apuntat que li sembla "inadmissible" i una "provocació al sentit comú" que el PSC "estigui instal·lat dia sí i dia també al costat dels partits independentistes".

"No pots estar constantment posant un ciri a Déu i una altra al diable", li ha llançat a Iceta, i l'ha emplaçat a triar entre el constitucionalisme i l'independentisme. Per fer-ho, li ha exigit que destitueixi els seus regidors a Girona perquè si no entendrà que li sembla "molt bé" el "comportament de reconèixer l'independentisme". 

Aval a un nou 155

Notícies relacionades

En roda de premsa a l'Agència Efe, el candidat popular ha assegurat que si guanyen els partits independentistes el pròxim 21-D vol dir que "una part de la societat no ha escarmentat amb la magnitud de la tragèdia" i que els agrada que els catalans "s'ho estiguin passant malament". Davant aquest escenari, ha dibuixat un futur amb "més crisi social i econòmica" en què s'alentiria la recuperació. Per això, ha defensat que tindria "legitimitat" tornar a aplicar el 155 per "garantir l'estabilitat i la democràcia".

També ha denunciat que Puigdemont i Junqueras "hagin portat els catalans a aquesta situació" i els ha demanat que "mirin a la cara els catalans i els diguin que han mentit". "Els hauria de caure la cara de vergonya", ha rematat sobre les últimes informacions que assenyalen que els Mossos podrien haver ajudat càrrecs del Govern a eludir la investigació de la Guàrdia Civil, i ha sentenciat que ara l'Executiu cessat "no té cap mena d'autoritat moral per liderar" la Generalitat.