MÍTING A LLEIDA

Rajoy presumeix d'haver "evitat el disbarat" amb el 155

Albiol allarga la mà als constitucionalistes però els suggereix que "abandonin el que és políticament correcte"

zentauroepp41239895 lleida 08 12 2017 acto del presidente del gobierno  mariano 171208144932

zentauroepp41239895 lleida 08 12 2017 acto del presidente del gobierno mariano 171208144932 / Tarek Mohamed

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha tornat aquest divendres a Catalunya, ara ja de ple en la campanya electoral, per donar suport al candidat dels populars en els pròxims comicis, Xavier García Albiol, i vanagloriar-se d'haver sigut el braç executor del 155, cosa que segons ell "va permetre evitar el disbarat". "N'hi ha molts que parlen i fan anàlisis però les decisions difícils sempre les hem de prendre uns altres i ho fem complint amb la nostra obligació i amb molta honra", ha reivindicat, i ha erigit el PP com un partit de govern davant de Ciutadans, als quals critiquen no haver liderat en cap administració.

En un dinar míting a la Llotja de Lleida, Rajoy ha mantingut que les maniobres del seu Executiu han "parat en sec, amb la llei a la mà, l'intent d'uns governants de trencar amb tot" i que l'ús de la Constitució ha garantit la "tornada a la legalitat". Davant fidels militants d'aquesta província, ha defensat que des que el Consell de Ministres pren les decisions que competeixen a l'administració catalana tot va amb "tranquil·litat i normalitat".

El president de l'Executiu ha assegurat que el vot als populars és "segur" perquè "no està subjecte a cap tripijoc" i perquè "no es posarà al servei de cap causa de què s'hagi de penedir mai" un votant. També ha contraposat el projecte dels independentistes amb el seu, i ha asseverat que mentre que uns "parlen molt de territoris i hectàrees", el PP "parla de les persones": "Estem per resoldre els problemes de la gent, no per crear-los problemes amb insídies", ha sentenciat.  

Dard a Iceta

Albiol, que avui celebra el seu cinquanta aniversari, ha admès que Catalunya "necessita un millor model de finançament", encara que la seva prioritat segueix sent "cosir ferides" entre els catalans i aquests i la resta d'espanyols.

El líder popular s'ha dirigit al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, per retreure-li que deixés la porta oberta a possibles indults si es condemna els membres del Govern destituït i els Jordis. "Menys preocupar-se d'indults i més preocupar-se dels 470.000 catalans aturats", li ha llançat, i després li ha criticat la seva "necessitat d'estar constantment agradant als que han fet la principal ruptura a Catalunya". "Deixi de banda els seus complexos i presenti un projecte que serveixi perquè a partir del 21 de desembre el PP i la resta de forces constitucionalistes tanquem aquesta etapa", ha afegit, i també li ha demanat a Ciutadans, sense esmentar-los, que "abandonin el que és políticament correcte" per centrar-se a "resoldre els problemes dels catalans".

Notícies relacionades

El candidat popular ha agraït al president del Govern la convocatòria d'eleccions perquè ara "els catalans puguin posar punt final" a l'independentisme i ha insistit que la seva formació és "decisiva" per forjar futurs pactes entre els partits del bloc constitucionalista.

Rajoy té previst tornar a Catalunya almenys en dues ocasions més, els dies 13 i 17, en actes a l'Àrea Metropolitana de Barcelona i a la província de Tarragona, en què també tindrà presència la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría.