CAMÍ DE LES URNES

Iceta no descarta un nou 155 si es torna a la unilateralitat

El candidat del PSC no contempla cap acord amb ERC en la pròxima legislatura

zentauroepp41122303 miquel iceta  en roda de premsa el 29 de novembre de 2017   171130092232

zentauroepp41122303 miquel iceta en roda de premsa el 29 de novembre de 2017 171130092232 / Jordi Pujolar

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Miquel Iceta no descarta que es pugui tornar a aplicar el 155 si el Govern que surti del 21-D torna a la unilateralitat. "Si un Govern comet il·legalitats o deixa institucions fora de la llei, l'Estat reaccionarà. És obvi. No em vull imaginar que després de l'experiència hi hagi partits que vulguin seguir el mateix camí. No vull dir que deixin de ser independentistes. Però ha quedat clar que la unilateral comporta costos excessius", ha sentenciat el líder del PSC.

El candidat socialista, que ja havia apuntat que no faria president un independentista, ha volgut deixar clar que no hi haurà cap tipus de pactes amb ERC en la pròxima legislatura. Més opcions de pacte veu amb els comuns, tot i les últimes desavinences. "Sempre que hem pogut hem fet acords amb els comuns, a la recíproca no. Els comuns van bloquejar la investidura de Pedro Sánchez i ara ens han expulsat de Barcelona després de les demandes d'ERC i del PDECat. Però tinc el màxim respecte per Xavi Domènech".

En roda de premsa a l'agència ACN ha criticat que s'hagi usat el 155 per forçar el trasllat de les obres d'art de Sixena en comptes d'esperar als recursos presentats per la Generalitat. "És un error que no s'hauria d'haver produït. No té a veure amb el 155. Paraules com Sixena, art o Lleida no apareix en els decrets del Govern d'Espanya".

Notícies relacionades

Sobre els insults homòfobs rebuts en les últimes hores, ha explicat que els traslladaran a la Fiscalia contra delictes d'odi. "Hem de recuperar el respecte a les idees, persones, institucions i a la llei. Totes les agressions i els insults que vulneren aquest respecte les comuniquem a la Fiscalia com a criteri general".