LA CAMPANYA DELS 'COMUNS'

Domènech busca atraure el vot del milió d'indecisos del 21-D

Situa Catalunya en Comú com l'única capaç de desbloquejar l'actual situació

Acusa Ciutadans, PSC i PP de no tenir més projecte que la «confrontació»

zentauroepp41264390 xavier domenech171210180318

zentauroepp41264390 xavier domenech171210180318 / Joan Castro ICONNA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Prop d’un milió de persones (el 15,7%, segons l’enquesta del CIS publicada un dia abans que s’iniciés la campanya electoral) encara no han decidit el sentit del seu vot el pròxim 21 de desembre. Un botí suculent per a qualsevol de les candidatures que concorren a aquests comicis, tenint en compte el panorama que ofereixen la majoria dels sondejos, sense un guanyador clar encara. En aquesta bossa d’indecisos va posar ahir el seu punt de mira Xavier Domènech, el cap de llista de Catalunya en Comú-Podem, que en un míting a Girona s’hi va adreçar directament  i va presentar la seva opció com l’única capaç de desbloquejar la situació en què es troba Catalunya.

A parer de Domènech, aquest «milió de catalans i catalanes» que han decidit anar a les urnes però encara no saben què votaran estan indecisos «perquè saben que els blocs no els representen i busquen la solució per al desbloqueig». Una solució, que, va afegir, «té el nom de Catalunya en Comú-Podem».

Com ha anat fent en les seves intervencions durant la campanya, el candidat dels comuns va carregar contra el bloc independentista i «el d’Aznar». Al primer li va retreure haver practicat la «unilateralitat no contra el Govern del PP, sinó contra una part de Catalunya». I a Ciutadans, PSC i PP els va acusar de no tenir «cap més proposta que la violència i la confrontació».

«No hi ha pàtria sense gent»

Després de destacar que les eleccions del 21-D «permetran sortir del forat en què ens han ficat els uns i els altres», va subratllar que només la seva formació pot «restaurar la dignitat de Catalunya» i convertir l’agenda social en l’agenda de país. «No hi ha pàtria sense gent, no hi ha país sense ciutadania», va afegir el candidat.

Notícies relacionades

A la tarda, en un altre acte de campanya celebrat a Granollers, Domènech va tornar a tocar el punt feble d’ERC al preguntar-los si tenen intenció de fer president Carles Puigdemont, tal com els reclama el candidat de Junts per Catalunya per activa i per passiva. «Digueu d’una vegada què fareu», va reclamar el comú als republicans.

«Cansats de xantatges»

Al seu torn, la número dos de la llista per Barcelona, Elisenda Alamany, va lamentar la política portada a terme pel Govern cessat del PDECat i ERC i va rebutjar «que un full de ruta fracassat sigui la condemna d’un país, condemni a la frustració tota la gent». «Estem cansats de xantatges, que lliguin el futur del país a partits que estan en decadència; amb ERC els funciona, de fet avui dia només els falta demanar perdó per no haver-se presentat a les llistes amb Puigdemont», va afegir.