MÍTING AMB EL PRESIDENT VALENCIÀ

Iceta augura la "ruïna total" per a Catalunya si guanyen els independentistes

Puig demana el vot per al PSC per unir les dues Generalitats en la reclamació d'un "finançament just"

zentauroepp41238527 pla americ  del candidat del psc el 21 d  miquel iceta  amb 171208130010

zentauroepp41238527 pla americ del candidat del psc el 21 d miquel iceta amb 171208130010 / Maria Belmez

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Amposta, a mig camí de Barcelona i València, ha sigut el lloc de trobada aquest divendres per a Ximo Puig i Miquel Iceta. "Mai em sentiré estranger a Amposta i Catalunya. El riu Sénia és un punt de trobada, no aconseguiran mai que sigui una frontera". El president valencià ha demanat el vot per a Iceta per unir les dues Generalitats en la reivindicació d'un "finançament just". Un al·legat que també ha fet el candidat socialista, que ha advertit que una altra victòria independentista portaria Catalunya a la "ruïna total i completa".

Puig ha destacat que l'arribada d'Iceta a la presidència "seria fonamental per restablir la relació entre Catalunya i el meu país, la Comunitat Valenciana". 

Tant el líder dels socialistes valencians com el dels catalans fa temps que defensen la necessitat que els governs de les dues comunitats construeixin ponts i uneixin forces en causes compartides, com el corredor mediterrani o la millora del finançament. "¿Hi ha algú que cregui que no necessitem millor finançament? Doncs l'únic que ho proposa és el PSC", ha clamat Iceta

Notícies relacionades

"¿Volem quatre anys més de bronca o acord? ¿Quatre més de crònica judicial o política en legalitat?", ha interpel·lat el candidat del PSC, que ha fet especial èmfasi en la fuga d'empreses i fins i tot ha llegit el nom de les 50 primeres que se'n van anar de Catalunya (moltes a la Comunitat Valenciana). "Podria seguir fins a 3.000 però no tenim tot el dia. ¿Quantes més volen que se'n vagin? Els que ho han provocat s'han de disculpar -ha reflexionat-. Si guanyen les eleccions, serà la ruïna total i completa i manarà la CUP. ¿Volem més independentistes o més empreses?".

El líder del PSC ha destacat que des del 1999 el seu partit no puja en vots i escons, tendència que sent que pot canviar pel que diuen les enquestes i nota en actes com el d'Amposta, que ha superat l'aforament previst. Una cosa que també palpa Adriana Lastra, mà dreta de Pedro Sánchez, que ha comparat l'onada d'il·lusió que està generant Iceta amb la que va despertar el secretari general del PSOE en les primàries que el van tornar a portar al seu despatx de Ferraz. En la seva intervenció ha aprofitat per carregar amb duresa contra els comuns per donar cobertura a l'independentisme i contra Ciutadans. "Ciutadans és com el PP però sense antecedents penals", ha exclamat abans de vaticinar a Iceta que "el 21-D ballaràs tu i tot Catalunya amb tu".