CAMÍ DE LES URNES

Ciutadans proposa destinar a fins socials els diners que es dedicaven al procés

Rivera burxa el PSC i l'acusa d'haver "netejat la imatge" d'ERC

zentauroepp41201363 granollers 05 12 2017 pol tica campa a electoral elecciones 171205203126

zentauroepp41201363 granollers 05 12 2017 pol tica campa a electoral elecciones 171205203126 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Rafa Julve

Pel Vallès Oriental passa una imaginària línia electoral per a Ciutadans. El partit taronja va quedar segon després de Junts pel Sí en aquella comarca en els comicis al Parlament del 2015 a l'aconseguir 42.792 vots que van servir per enfilar-lo com a primera força de l'oposició. Més cap al nord, no obstant, el seu potencial a les urnes va disminuint exponencialment, almenys fins ara, i per això l'equip de campanya d'Inés Arrimadas vol com a mínim consolidar en aquella zona els fonaments que va construir amb puntals abans  socialistes. Per això aquest dimarts a la tarda ha organitzat un míting al Teatre Auditori de Granollers amb tota la seva argamassa política: la candidata, el líder, Albert Rivera, diputats, regidors i membres de l'executiva. La falca del dia: destinar a polítiques socials els diners que altres van dedicar al procés.

Notícies relacionades

Granollers és a més el lloc on resideix part de la família de Rivera i on els seus pares tenen un comerç que ha patit diversos "atacs" amb pintades independentistes. En la seva intervenció davant unes 200 persones (l'aforament va deixar al carrer 200 més) que la van rebre al crit de "presidenta", Arrimadas va esmentar de passada els escraches, que li van venir de perles per reiterar les crítiques a l'independentisme per la "fractura social" que ha provocat. "Catalunya no aguantarà quatre anys més de procés. S'ha d'acabar amb aquesta bogeria i no és una utopia. Ho tenim molt a prop", va sentenciar la candidata en la seva enèsima crida a la mobilització del 'no'.  

Una auditoria de la Generalitat

No els agrada, però a Ciutadans són conscients que Catalunya en Comú Podem pot ser clau a partir del 22-D a l'hora de facilitar investidures, cosa que els obliga a conjugar les dures crítiques a la candidatura de Xavier Domènech ("són la crossa de l'independentisme") amb l'oferta d'un "pacte social" que passi per una auditoria de la Generalitat per detectar els diners destinats a estructures independentistes i utilitzar-los en serveis socials. Tampoc els agrada, però també hauran de parlar amb el PSC en cas que tinguin alguna opció de governar, encara que per ara toca burxar els socialistes. Ho va fer sobretot Rivera, que els va acusar de "netejar la imatge d'ERC quan era un partit minoritari" al donar-li poder en el tripartit que va governar la Generalitat.