Des de Bèlgica

Puigdemont descarta tornar a Catalunya per ser detingut i "fer-se el màrtir"

El seu entorn reconeix estar preocupat per la possible decisió del jutge belga, encara que, "passi el que passi, s'haurà aconseguit l'objectiu de poder fer campanya i internacionalitzar" el procés

zentauroepp41175753 imatge d un instant de la viodeoconfer ncia d aquest 3 de de171204120231

zentauroepp41175753 imatge d un instant de la viodeoconfer ncia d aquest 3 de de171204120231 / Alex Recolons

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont no pensa viatjar a Espanya per forçar que el detinguin durant la campanya i "fer-se el màrtir", han explicat avui fonts del seu entorn, que han afegit que "aquesta és la bola que ara vol estendre el règim".

Puigdemont i els exconsellers que són a Brussel·les, on avui han comparegut per segona vegada davant el jutge de primera instància en el seu judici per a l'euroordre d'entrega, pensen "esgotar tots els terminis" i recursos per evitar ser extradits a Espanya, on creuen que "no tindran un judici just".

Les mateixes fonts han assenyalat que Puigdemont confia que no s'executi l'euroordre per la falta de garanties jurídiques que consideren que tindria a Espanya, on el criteri dels jutges és "polític". "Avui mateix s'ha vist amb la decisió de deixar en llibertat uns sí i els altres no, quan tots havien acatat la Constitució", han afegit.

Notícies relacionades

Preguntats per si el PDECat i els responsables de la candidatura de Junts per Catalunya estan preocupats per la decisió que pugui prendre el jutge belga, les mateixes fonts han assenyalat que estan "tranquils", perquè, "passi el que passi, s'haurà aconseguit l'objectiu de poder fer campanya i internacionalitzar" la causa independentista.

"¿Preocupació?, doncs home, més pels que segueixen a la presó", han assenyalat al ser preguntats per l'expectació que suscita a les files del PDECat que Puigdemont estigui davant un jutge a Brussel·les.