Toni Albà, imputat per un suposat delicte d'injúries contra la jutge Lamela

La Policia Nacional va denunciar l'actor per una sèrie de tuits ofensius

Toni Albà, davant un cartell de l’obra ’La familia irreal’.

Toni Albà, davant un cartell de l’obra ’La familia irreal’. / CARLOS MONTANYÉS

1
Es llegeix en minuts
Efe

La titular del jutjat d'instrucció número 5 de Vilanova i la Geltrú (Garraf) ha citat com a investigat (abans imputat) l'actor i còmic Toni Albà acusat d'un presumpte delicte d'injúries per publicar diversos tuits ofensius, entre ells alguns contra la magistrada de l'Audiència Nacional Carmen Lamela, que va enviar a la presó vuit exconsellers i els líders de les entitats sobiranistes.

 

En una resolució, la jutge cita a declarar el 30 de gener el còmic, arran d'un atestat presentat per la Policia Nacional per diversos tuits publicats en les últimes setmanes. Així mateix, ofereix a la magistrada Lamela la possibilitat d'exercir accions contra Albà com a perjudicada pels seus tuits.

Entre els missatges difosos per Albà que la jutge està investigant n'hi ha un, publicat el 16 d'octubre, en què el còmic es burla amb un joc de paraules de la jutge Carmen Lamela: "Le gusta tanto la mierda a Carmen, que Carmen lame la mierda a gusto".

"La vaca lame la hierba. El perro lame la mano. Rivera lame a Mariano. Y la jueza lame la mierda", diu un altre dels seus missatges a Twitter, publicat el 19 d'octubre.

Notícies relacionades

El dia 16 d'octubre, Lamela va enviar a la presó preventiva els líders de l'ANC i d'Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, respectivament, en el marc de la causa en què els investiga per sedició arran d'una querella de la fiscalia.

La mateixa jutge va dictar el 3 de novembre presó incondicional per a vuit exconsellers de la Generalitat, a qui investigava per rebel·lió, sedició i malversació, en una causa que ara ha assumit el Tribunal Suprem.