CAMÍ DE LES URNES

'Puigdemont, el nostre president', lema de campanya de Junts per Catalunya

"El 21-D no és per elegir president perquè de president ja en tenim", sostenen els postconvergents

zentauroepp41109472 barcelona  barcelon s  28 11 2017  pol tica  presentaci n de171128131647

zentauroepp41109472 barcelona barcelon s 28 11 2017 pol tica presentaci n de171128131647 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Rafa Julve

Encara que la imatge i el lema disten molt d'aquell 'La voluntat d'un poble', amb Artur Mas obrint els braços com Charlton Heston com a Moisès, la plataforma Junts per Catalunya també revestirà la seva campanya electoral d'un marcat accent personalista. 'Puigdemont, el nostre president' serà el seu eslògan per a les eleccions del 21-D, acompanyat d'una imatge del candidat feta a Brussel·les. Del blau tradicional de Convergència i el PDECat no en quedarà ni rastre.   

Notícies relacionades

La cap de campanya dels postconvergents i número 10 de la llista per Barcelona, Elsa Artadi, no ha amagat en cap moment que "aquesta és la llista del president", que molta gent s'hi ha implicat, però que qui l'ha fet i sobre qui gira tot és el mateix Puigdemont. "Les eleccions no són per elegir president perquè de president ja en tenim, i el seu és el nom que crida la gent al carrer", ha remarcat Artadi.

La dirigent nacionalista ha remarcat que la seva imatge de campanya se centra a contraposar "democràcia contra article 155", unitat i recolzament a través d'una llista "molt transversal" que exemplaritza, entre altres, l'exlíder de l'ANC Jordi Sànchez. On no s'ha volgut estendre gaire Artadi és en la similitud tipogràfica i estètica del cartelll de campanya amb el de Catalunya en Comú PodemCatalunya en Comú Podem. "No hem tingut temps de veure la campanya dels comuns", ha al·legat. "Ni ho sabíem. Nosaltres ens hem fixat en la cartelleria del cine", ha asseverat el creatiu Ramon M. Piqué. Els comuns, però, ja fa dies que acusen els seus rivals de plagiar-los, perquè les primeres imatges de JxCat ja eren molt similars a les candidatures anteriors de Xavier Domènech i Ada Colau.