Un pres n'apunyala un altre davant Jordi Sànchez a la presó de Soto del Real

La baralla entre bandes llatines va tenir lloc durant la missa de la presó

"Es tracta d'un fet aïllat", segons fonts penitenciàries

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / EP

Un pres en va apunyalar al coll un altre durant la missa celebrada aquest diumenge al centre penitenciari de Soto del Real (Madrid) en presència del líder de l'Assemblea Nacional de Catalunya, Jordi Sánchez, empresonat per ordre de l'Audiència Nacional investigat per un delicte de sedició, han informat fonts penitenciàries.

Aquestes fonts precisen que Jordi Sánchez era a la zona habilitada per celebrar les misses dels diumenges a Soto del Real, encara que allunyat del lloc on es va produir l'agressió. Després de la intervenció dels funcionaris, la víctima va ser traslladada a un hospital en helicòpter per rebre assistència mèdica especialitzada.

"Es tracta d'un fet aïllat que ha sigut controlat a l'acte pels funcionaris presents al lloc", han explicat fonts penitenciàries.

La celebració de la missa a la presó és un acte públic al qual qualsevol pres té dret a assistir i habitualment congrega nombrosos interns.

Baralla de bandes llatines

Tant l'agressor com la víctima són presos preventius, tots dos de nacionalitat dominicana, vinculats a bandes llatines. Els fets van passar cap a les onze del matí quan mig centenar d'interns s'havien assegut i es disposaven a escoltar missa.

En aquell moment, un d'ells, que estava ingressat en un mòdul de reincidents, va treure un ganivet de plàstic al qual havia enganxat diversos fulls d'afaitar, segons confirmen altres fonts consultades, i va agredir al coll a l'altre intern.

Notícies relacionades

Entre els presents, encara que allunyat de la zona de l'agressió, hi havia Sánchez, que està a Soto del Real des del 16 d'octubre amb el líder d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

El 3 de novembre, en el marc de la investigació pels delictes de rebel·lió, sedició i malversació, la jutge Lamela va enviar a la presó l'exvicepresident del Govern Oriol Junqueras i set exconsellers, encara que en aquest cas van ingressar a les presons d'Estremera (els homes) i Alcalá-Meco (les dones).