La broma de dos humoristes russos a Cospedal

Fan creure a la ministra que Puigdemont és 'Cipollino', un agent secret que col·labora amb el Kremlin

La dirigent del PP surt al pas: "No vaig confiar, vaig deixar parlar i no vaig tornar a trucar", afirma a Twitter

cospedal3

cospedal3 / EMMANUEL DUNAND (AFP)

1
Es llegeix en minuts

L'agència de notícies russa Sputnik ha difós aquest divendres una broma de la qual ha sigut víctima la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, en què dos humoristes que es fan passar per membres del Ministeri de Defensa de Letònia l'informen que Carles Puigdemont és un agent secret anomenat 'Cipollino', que col·labora amb Rússia.

En el vídeo de la conversa,  l'humorista rus Alexei Stoliarov s'identifica com el ministre letó de Defensa i s'ofereix a Cospedal a compartir amb ella informació dels serveis d'intel·ligència de Letònia sobre el paper de Rússia en el conflicte català.

Entre altres qüestions, informa la ministra espanyola que l'expresident Puigdemont treballa "per a la intel·ligència russa des de fa temps" i que el seu sobrenom és 'Cipollino'. Així mateix, l'indica que el 50% dels turistes russos que viatgen a Catalunya són, en realitat, "del servei especial de Rússia". "¿El 50%?", pregunta incrèdula Cospedal.

En diversos moments de la conversa, en què també intervé l'humorista Vladimir Kuznetsov, s'ofereix l'ajuda de Letònia, inclosa la participació de l'Exèrcit, i la col·laboració per abordar la informació aconseguida pels serveis secrets de països veïns i Ucraïna amb l'objectiu d'evitar que la situació a Catalunya acabi en un escenari similar al de Donbàás a Ucraïna.

Oferta de tropes

"Voldria que s'ho prengués seriosament. En qualsevol cas, estem disposats a recolzar-los amb el desplaçament del nostre Exèrcit al territori de Barcelona en terminis molt curts", li diu l'humorista a la ministra, que al llarg de la conversa agraeix la informació rebuda i es compromet a traslladar-la al president del Govern, Mariano Rajoy, amb l'objectiu, fins i tot, d'una possible trobada personal.

Notícies relacionades

Sobre la situació a Catalunya, la titular de Defensa explica als seus interlocutors que està "una mica més controlada" i que les "mentides" de l'independentisme català "s'estan desemmascarant a tot Europa". "Però és important que es conegui tota la veritat", diu sobre la suposada col·laboració russa amb el deposat Govern català.

La broma s'ha viralitzat en qüestió d'hores i la ministra n'ha sortit al pas a través del seu compte de Twitter, on ha assegurat que no va donar crèdit als seus interlocutors però que els va deixar parlar.