PSOE i Podem collen Rajoy per la corrupció

"Els membres d'organitzacions delictives són delinqüents", ataca Iglesias

El president es burla de la caiguda dels morats als sondejos

Pablo Iglesias en la seva al·locució al Congrés. / periodico

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol

Contra tot pronòstic s'obre una esquerda en què es colen altres assumptes més enllà de la crisi catalana en la sessió de control al Govern. El PSOE i Units Podem han buscat posar Mariano Rajoy contra les cordes per la corrupció del PP, amb sort desigual, al ple del Congrés dels Diputats.

El discurs més corrosiu ha sigut el del líder podemista, Pablo Iglesias, que ha carregat contra Rajoy a compte de la corrupció i les declaracions de l'inspector en cap de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF), que el va assenyalar “indiciàriament” com a receptor dels cobraments il·legals de la caixa b del PP. “¿Sap com anomenen els membres de les organitzacions delictives, senyor Rajoy? Delinqüents”, li ha etzibat Iglesias.

Per tota resposta, el president del Govern ha passat a l'atac. Ha ironitzat amb els mals resultats que les enquestes auguren a Podem i ha acusat el líder morat d'estar “obsessionat” amb enderrocar-lo. “Aquesta manera de fer oposició no li funciona. Cada vegada que ve té menys vots. Li acabaran posant a vostè la moció de censura. I el pitjor és que pot prosperar després de com a actuat a Catalunya. Consejos vendo que para mi no tengo”,Consejos vendo que para mi no tengo” s'ha burlat Rajoy.

Tolerància zero

Notícies relacionades

La portaveu socialista, Margarita Robles, ha acusat el president del Govern de legitimar les irregularitats de grans empreses amb l'aprovació de l'amnistia fiscal que després va tombar el Tribunal Constitucional. “Vostès van legitimar el frau fiscal, ho diu el Tribunal Constitucional, i després estaven implicats en casos de corrupció”, ha retret Robles, que ha recordat a Rajoy que l'Executiu tenia previst recaptar 8.000 milions euros i es va quedar en 1.200 milions. Robles ha indicat que les arques de l'Estat estan deixant d'ingressar 26.000 milions per frau fiscal i ha exigit al cap del Govern “tolerància zero”.

Rajoy, entre la confusió i la sorna, ha recomanat a Robles que passi les seves dades al ministre d'Hisenda, que segur que seran benvingudes, i ha subratllat que la lluita contra el frau és una prioritat del seu Govern.