ESCOLTES

Aquestes són les converses del 'cas Lezo' que demana el jutge de la caixa b

González implica Rajoy, Lapuerta i Villar Mir en l'espionatge que se li va fer a Colòmbia

El magistrat necessita les escoltes que es van fer a l'expresident madrileny sobre finançament il·legal del PP

Així explica González la bronca en què ell era conscient que Rajoy el mataria / EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez / Gemma Robles

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata vol que el cas de la caixa b del PP compti amb totes les dades que han pogut aparèixer a Lezo sobre el finançament irregular del partit a escala nacional. Per això ha reclamat al seu company Manuel García Castellón que li enviï tres converses contingudes en aquestes actuacions relatives a com empresaris pagaven comissions al partit. 

Una va ser gravada subreptíciament per l'exgerent del Canal de Isabel II Ildefonso de Miguel al president de DegramontRafael Palencia. Aquest últim l'hi explica al primer com paga 35.000 euros al partit per ajudar-lo i així aconseguir que el PP, del "qual és amic des de fa molts anys", el tracti bé.

També reclama les converses gravades per la Guàrdia Civil al despatx de l'expresident madrileny Ignacio González, en què ell aborda aquesta qüestió amb l'exministre de Treball Eduardo Zaplana i amb l'exdelegat del Govern de Ceuta Luis Vicente Moro

En la primera parlen del suposat xantatge que s'hauria fet al president del Govern, Mariano Rajoy, amb la gravació de Palencia, mentre que en la segona, González li explica a Moro com l'empresari Javier López Madrid li confessa que el seu sogre, Juan Miguel Villar Mir, pagava al PP.

Lapuerta, darrrere de l'espionatge

Una de les obsessions de González és l'espionatge que va rebre a Colòmbia, en què se'l va veure sortir amb bosses plenes d'un hotel. En aquestes converses, diu que el seguiment va ser pagat per Villar Mir i que darrere hi havia l'extresorer popular Álvaro Lapuerta i Mariano Rajoy, que, com a mínim i segons la seva versió, estaria informat de l'operació.

Notícies relacionades

En aquestes converses, a què ha tingut accés EL PERIÓDICO, el que va ser  mà dreta d'Esperanza Aguirre narra com li arriba a través de Luis Bárcenas que Villar Mir el va acusar de quedar-se amb comissions d'obres de Madrid (concretament el tren a Navalcarnero) en un dinar que va compartir amb Lapuerta i Rajoy. Ell apunta que té la sospita que aquests diners, 1,5 milions d'euros, van arribar a “algú”, però nega que fos ell i acaba acusant Adrián de la Joya d'haver-se'ls quedat. Això basant-se en la suposada confessió que sobre aquest pagament li fa a González el que acaba sent el seu "amiguet" Javier López Madrid.

Això, segons el seu relat, passa abans que el líder del PP perdés les generals davant José Luis Rodríguez Zapatero el 2008 i prèviament al congrés de València, en què Aguirre va amenaçar de disputar-li la direcció del partit a Rajoy. A partir d'aquí, assegura, es va decretar la seva “mort” política i d'aquí ve l'espionatge a Colòmbia.