'CAS LEZO'

Zaplana va traslladar a González que Aznar li va demanar que parlés amb Catalá sobre un nomenament fiscal

L'entorn de l'expresident madrileny volia professionals afins en aquesta institució

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González va mantenir molta influència després de fer un pas enrere en la política, segons demostren les converses telefòniques captades per la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil en el marc del cas Lezo. González va parlar diverses vegades amb Eduardo Zaplana, ministre de Treball a l'època de l'expresident José María Aznar, per aconseguir rèdits, i tenia un especial interès -per la seva situació processal- a controlar quines persones accedien a la cúpula fiscal.

Segons narra La Vanguardia,La Vanguardia, González -de qui ja es coneixia el seu interès perquè Manuel Moix fos nomenat fiscal en cap anticorrupció, com va passar- va parlar amb Zaplana i aquest li diu que té un missatge per a ell. "Tinc una cosa per dir-vos a tots dos, que no té res a veure amb les coses que estem parlant. Aznar em va dir que en parlés amb Ángel [després de dir-li González que havia quedat per dinar amb ell] perquè parleu tots dos, que sou amics, amb Catalá -en referència al ministre de Justícia, Rafael Catalá-", li comenta Zaplana.

Notícies relacionades

Zaplana segueix desgranant la seva idea: "De posar…, bé, posar…, ell ja s'ho guanya per escalafó i per punts. [Javier] Zaragoza se'n va de fiscal en cap de l'Audiència Nacional". "¿I el teu amic?", inquireix González. "És el segon, de tinent fiscal", li contesta Zaplana, en referència a Jesús Alonso, que al final va ser nomenat substitut de Zaragoza. "¿No l'anaven a posar aquí?", pregunta González. "¡Jo crec que sí, però per assegurar!", contesta Zaplana.

La conversa va tenir lloc tres mesos abans de l'arrest de González.