CAMÍ DE LES URNES

Ponsatí: "No estàvem preparats per donar continuïtat política" a l'1-O

L'exconsellera d'Ensenyament denuncia la desaparició de documents que havia confiat a un amic

zentauroepp39897576 barcelona  1 de septiembre de 2017   la nueva consellera de 170913090953

zentauroepp39897576 barcelona 1 de septiembre de 2017 la nueva consellera de 170913090953 / RICARD FADRIQUE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'exconsellera d'Ensenyament Clara Ponsatí ha dit aquest matí que el Govern no estava preparat per gestionar el resultat del referèndum de l'1-O. "No estàvem preparats per donar continuïtat política de forma sòlida al que va fer el poble de Catalunya l'1 d'octubre", ha assenyalat.

Ponsatí ha carregat contra el Govern del PP, al qual ha acusat de fer "una resposta de guerra, amb la col·laboració del partit socialista". "No estàvem preparats per a això", ha dit a Rac-1.

A més, ha denunciat el que considera "símptomes de guerra bruta", i n'ha posat un exemple: "En el meu cas temia per la meva seguretat física. Notava que se'm seguia de forma contundent. A un amic a qui vaig confiar documents i material li van assaltar el despatx i es van endur el material".

Sobre com es va decidir anar a Bèlgica: "Jo no compartia els arguments d'entregar-nos, però els respecto. Cada conseller va valorar les seves circumstàncies personals i la situació política per prendre una decisió. Jo tenia claríssim que si m'hagués quedat a Barcelona hauria anat a la presó", ha dit.

Notícies relacionades

"Vivim a Brussel·les, però per motius evidents no podem donar detalls. No estem tots junts, n'hi ha que viuen a llocs més cèntrics i d'altres que menys. Ens veiem cada dia i fem reunions", ha destacat.

Per últim, preguntada si es penedia d'haver deixat Escòcia per anar a Catalunya a fer de consellera, l'exconsellera ha dit que "a nivell personal i sincer, diria que sí. Però no m'ho puc plantejar així en aquests moments. La meva vida és indubtablement molt diferent que fa quatre mesos. I per a la meva família, encara més".