REVELACIÓ

El jutge del Suprem: "Tranquils, això no és l'Audiència Nacional"

Nuet revela la frase que va pronunciar Llarena al començar la sessió de declaració dels membres de la Mesa

zentauroepp21185717 madrid 10 01 2013 el ministro de justicia  alberto ruiz gall171110104417

zentauroepp21185717 madrid 10 01 2013 el ministro de justicia alberto ruiz gall171110104417

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

"Tranquils, això no és l'Audiència Nacional". Així va començar el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena la sessió d'ahir, en què va prendre declaració als membres de la Mesa del Parlament investigats per rebel·lió, sedició i malversació. Segons ha revelat el secretari tercer de la Mesa, Joan Josep Nuet, Llarena es va desmarcar de la jutge Carmen Lamela, que la setmana passada va decretar presó incondicional per a vuit exconsellers. Llarena va decretar presó eludible sota fiança de 150.000 euros per a Carme Forcadell, i de 25.000 per a Lluís Corominas, Lluís Guinó, Ramona Barrufet i Anna Simó.

"Això no és l'Audiència Nacional i el que ha passat allà no té per què passar aquí", va dir el jutge, segons ha explicat Nuet en declaracions a RAC-1 i Catalunya Ràdio. Segons el diputat de Catalunya Sí que es Pot, Llarena ha marcat un camí per "desescalar judicialment" el conflicte català i ha qualificat l'actitud del jutge "d'impol·luta i amabilitat absoluta".

"Era claríssim que el Suprem volia fer de Suprem. És l'Estat en el sentit profund de la paraula. L'Audiència Nacional és un bolet en el sistema judicial espanyol", ha insistit.

"Un bri d'esperança"

Notícies relacionades

Per una altra part, Nuet ha considerat que el fet que ell no sigui independentista ha sigut la "clau" perquè hagi quedat en llibertat sense fiança, a diferència dels altres membres de la Mesa investigats. Un fet que, ha afegit, demostra que la querella "té voluntat política" i que la intenció del fiscal és "criminalitzar les idees". En tot cas, ha considerat que l'actuació del jutge del Suprem és un "bri d'esperança" i assenyala un camí pel qual, al seu parer, ha de transitar a partir d'ara l'actuació judicial.

En referència a les declaracions davant del jutge, Nuet ha defensat que no van trair res i que la seva dignitat és absoluta. "No es van agenollar ni han traït els seus ideals. Van fer un esforç de sentit comú, de dir coses que la gent no diu perquè no queda bé: que la declaració d'independència va ser un fet formal, que no es va fer efectiva, o que el 155 s'està aplicant. No dir això és enganyar la gent", ha subratllat.