ERC busca reprovar Dastis per afirmar que a Catalunya no s'ensenya el castellà

El ministre ja va ser reprovat per l'incompliment d'Espanya de la quota de refugiats

1
Es llegeix en minuts

ERC buscarà aquest dimarts suports al Ple del Congrés per reprovar per segona vegada el ministre d'Exteriors i Cooperació, Alfonso Dastis, en aquest cas per les seves declaracions a una televisió francesa en què assegurava que les escoles catalanes no ensenyen castellà.

Per ERC, Dastis incorre en una "negligència deliberada" en la projecció a l'exterior que realitza d'Espanya, per això, en la iniciativa, també s'insta el president del Govern, Mariano Rajoy, a cessar el ministre.

Dastis ja va ser reprovat fa dues setmanesja va ser reprovat per la Cambra Baixa, a petició d'Units Podem i juntament amb el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, per no complir amb la quota de refugiats acollits a què s'havia compromès amb la UE, així com pel seu incompliment de la llei d'asil.

Interpel·lació al ministre d'Educació

La moció dels independentistes catalans és conseqüència d'una interpel·lació dirigida al ministre d'Educació Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, en què es feia una crida a defensar el model d'escola a Catalunya.

Notícies relacionades

Durant el debat, el portaveu d'Educació d'ERC, Joan Olòriz, va demanar al Govern que deixés "tranquil·la" una escola catalana que, segons ell és "un exemple de convivència, democràcia, civisme i un exemple de plurilingüisme". A més, va acusar l'Executiu d'escampar "mentides infundades" i utilitzar "sense escrúpols" els nens catalans "com a ostatges" en aquesta crisi, per negar després que a les aules es faci adoctrinament, com s'ha denunciat al Congrés.

En resposta a aquesta intervenció, Méndez de Vigo va afirmar que no hi ha "cap controvèrsia ni conflicte" amb l'educació a Catalunya, tret de "casos concrets" en què "alguns" pares coincideixen que no es garanteix el seu dret a l'educació. "Respecto els seus sentiments, però no es corresponen amb la realitat", li va respondre el ministre.

ERC busca reprovar Dastis per afirmar que a Catalunya no s'ensenya el castellà

Fernando Perez (EFE)