Catalunya en Comú aposta per concórrer a les eleccions i allarga la mà a Podem

El coordinador de la formació, Xavier Domènech, encapçalarà la llista de la formació per a les eleccions

zentauroepp40825819 barcelona 05 11 2017  pol tica   reda de prensa de catalunya171105152500

zentauroepp40825819 barcelona 05 11 2017 pol tica reda de prensa de catalunya171105152500

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué

Catalunya en Comú concorrerà a les eleccions del 21-D amb Xavier Domènech al capdavant i allarga la mà a Podem perquè se sumi a la seva candidatura, si així ho decideixen els inscrits en una consulta interna. "En un moment tan delicat fan falta més que mai aliances àmplies", ha considerat la portaveu de la formació Elisenda Alamany, i ha avançat que si Podem hi accedeix, es presentaran amb les sigles En Comú Podem - Catalunya en Comú.

Alamany ha insistit que "no seran unes eleccions normals" i ha titllat d'"imprudent" que "qualsevol força política les assumís amb normalitat". Davant això, ha erigit el seu partit com "un projecte per girar full de vells blocs a nous consensos de país" i ha assenyalat, com ja van avançar, que subscriuen la proposta de Domènech d'incloure dos punts compartits en els programes de totes les forces "democràtiques", com serien l'amnistia per als Jordis (Cuixart i Sànchez) i la revocació de l'article 155.

Rebuig a la llista unitària

Els comuns fan èmfasi que Catalunya ha estat "sotmesa a massa plebiscits" i a "fulls de ruta que únicament han portat a la frustració del país". Així, rebutgen ser presents en una llista unitària perquè "despolititza novament el conflicte" i diagnostiquen que aquesta fórmula "només ha servit per donar continuïtat a polítiques de retallades pilotades per [l'extinta] Convergència".

L'eix central de la seva proposta per als comicis autonòmics passa per "situar al damunt de la taula una agenda constituent àmpliament compartida al país" i no renunciar als valors que van ratificar en defensa de la República catalana, tot i assenyalar que Catalunya "s'ha moure més enllà dels simbolismes i dels gestos d'afirmació nacional".

Ara com ara, la formació deixa clar que tampoc valora cap pacte postelectoral. Això sí, "s'alegren" que ERC no renunciï a un referèndum pactat i s'enorgulleixen d'"haver portat aquesta bandera al Congrés quan ERC i el PDECat ja l'havien abandonat". "El referèndum pactat segueix sent un objectiu a llarg termini", ha sostingut Alamany.

Pas endavant de Domènech

Notícies relacionades

"Creiem que Xavier Domènech no només representa la transversalitat de tot el nostre espai, sinó també del catalanisme polític", ha asseverat la portaveu, i ha insistit que és el "millor candidat" per representar l'"esperit" dels comuns i "aportar solucions" al dilema que viu Catalunya.

Sobre la resta de membres de la llista, Alamany no ha donat detalls i ha demanat "respectar els processos interns", tot i suggerir que apareixeran en primera línia "noves cares que aportaran aire fresc i que apel·laran a grans majories".