EL PROCÉS SOBIRANISTA

El PP respecta i insta a acatar l'enviament a la presó de Junqueras i els set exconsellers

El PSOE no entra a valorar la decisió de la jutge i Podem la critica

"Com a demòcrates respectem les decisions judicials", diu C's

zentauroepp40785049 madrid 02 11 2017 declaraci n de mienbros del govern destitu171102082213 / JUAN MANUEL PRATS

zentauroepp40785049 madrid 02 11 2017 declaraci n de mienbros del govern destitu171102082213
zentauroepp40785270 madrid 02 11 2017 declaraci n de mienbros del govern destitu171102092225
zentauroepp40786260 madrid 02 11 2017 politica  carme forcadell sale del tribuna171102115501
genova

/

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / EP

La direcció nacional del PP ha expressat aquest dijous el seu respecte a la decisió de la jutge d'enviar a la presó l'exvicepresident Oriol Junqueras i diversos exconsellers de la Generalitat i ha recordat que a Espanya hi ha separació de poders, han indicat fonts del partit.

Davant aquesta decisió judicial, Génova 13 ha expressat el seu respecte i ha recordat que a Espanya "existeix separació de poders". Segons el PP, "qualsevol ciutadà està obligat a donar explicacions a la Justícia i acatar la decisió dels jutges", han assegurat fonts populars. 

De la mateixa manera ha opinat el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, a l'expressar el seu respecte per l'actuació de la jutge. "Respecte a les decisions judicials i a l'ordenament jurídic, que hem de complir tots", ha manifestat.

Molt més ferm, l'exdirector de la Policia i senador del PP, Ignacio Cosidó, ha aplaudit la decisió. "S'ha acabat la farsa", ha resumit.

Prudència al PSOE i Ciutadans

L'Executiva Federal del PSOE ha decidit no valorar la decisió i fonts de Ferraz han assenyalat que la direcció del partit no comenta les decisions judicials. Qui sí que s'hi ha pronunciat ha sigut el president d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, que creu que la decisió no és bona per als polítics, però ha destacat la independència amb què actuen els jutges.

"El millor per a tots nosaltres, els polítics, hauria sigut una altra decisió dels jutges i la llibertat. Però els jutges són independents", ha reflexionat Vara, que presideix el Consell de Política Federal del PSOE, un òrgan de caràcter consultiu que agrupa els presidents autonòmics socialistes i els secretaris de les diferents federacions, i ha recordat que la independència dels jutges és "una de les essències de la democràcia".

També ha optat pel silenci Ciutadans. "Com a demòcrates respectem les decisions judicials i no valoea els pronunciaments dels jutges", ha dit Inés Arrimadas a la Cadena Ser'.

Les crítiques de Podem

Notícies relacionades

Molt més dur s'ha mostrat Podem, que, a través del seu secretari general, Pablo Iglesias, ha criticat la decisió: "M'avergonyeix que al meu país s'empresonin opositors. No volem la independència de Catalunya però avui diem: llibertat presos polítics".

A més d'Iglesias, altres polítics de la formació morada com Irene Montero o Pablo Echenique han condemnat la decisió.