EL POLS SOBIRANISTA

Montilla confia que els exmembres del Govern i la Mesa tornin a Catalunya

Però adverteix: ningú està per sobre de les lleis i els tribunals

Torna a rebutjar un front comú amb PP i Ciutadans per al 21-D

1
Es llegeix en minuts

L'expresident de la Generalitat catalana José Montilla s'ha mostrat confiat que els membres del Govern cessat i els exmembres de la Mesa del Parlament tornin a Catalunya, però ha advertit que ningú està per sobre de les lleis i els tribunals. "Les institucions són de tota la societat", ha insistit l'expresident, que ha afegit que el Govern cessat ha acceptat el 155 al concórrer a les eleccions del 21-D.

En aquesta línia, ha opinat que la decisió del president cessat de la Generalitat, Carles Puigdemont, de desplaçar-se a Brussel·lesBrussel·les no afavoreix trobar una solució a la relació de Catalunya amb la resta d'Espanya.

Estratègia davant el 21-D

A més, Montilla no vol un front comú amb PP i Ciutadans per a les eleccions del 21-D i aposta perquè el PSC es presenti amb un programa que rebutgi la independència però que aposti per un canvi estatal.

Notícies relacionades

En una entrevista de Catalunya Ràdio, Montilla ha considerat que no es tracta de comicis normals però sí democràtics i ha criticat que la majoria independentista al Parlament hagi actuat "amb frivolitat" perquè han decidit pel conjunt de la població catalana tenint el 48% de vots en les últimes autonòmiques.

Sobre l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya, ha assegurat que tots els Estats disposen d'un article de la mateixa naturalesa a les seves constitucions i que també haurien actuat així davant "un risc de secessió", com el que hi va haver, segons ell, quan el Parlament va proclamar la independència.