INVESTIGACIÓ JUDICIAL

El fiscal reclama dos anys de presó per a David Madí per factures falses

Qui va ser mà dreta d'Artur Mas està acusat de simular la prestació de serveis

Entre els investigats per la trama figura un empresari del 'cas Palau' que va ser proveïdor de CDC

David Madí, durant la presentació de la campanya electoral de CiU, el 8 de novembre passat.

David Madí, durant la presentació de la campanya electoral de CiU, el 8 de novembre passat. / JULIO CARBÓ

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Fiscalia de Barcelona sol·licita per a David Madí, que va ser mà dreta d'Artur Mas a l'extinta CDC i també va ocupar el càrrec de secretari de comunicació del Govern, dos anys de presó, inhabilitació i multa per la seva presumpta implicació en una trama de factures falses. L'acusació pública li atribueix, igual que a sis persones més, un delicte de falsedat documental en concurs amb dos més de frau fiscal.

Entre els investigats hi ha l'empresari Juan Manuel Parra, un dels acusats en el judici del saqueig del Palau de la Música i que va reconèixer que va facturar a l'entitat cultural serveis prestats al partit nacionalista, entre ells part de la campanya electoral de CiU al Congrés dels Diputats el 2004. El fiscal també reclama per a ell dos anys de presó.

L'escrit del fiscal entregat al jutjat de Barcelona que ha instruït el cas assenyala que un productor audiovisual, que ha confessat i a qui es demana una pena menor, es va concertar amb Parra, cinc acusats més i David Madí "per portar a terme un engany" i defraudar Hisenda en l'exercici 2011. Per fer-ho, es van elaborar una sèrie de factures que no corresponien en realitat a una activitat econòmica. És a dir, eren falses. L'únic propòsit era "donar cobertura formal" al frau, sosté l'acusació pública.

Factures genèriques

Notícies relacionades

Dues de les mercantils de David Madí, IKI Cat XXI i Nubul Consultig, van emetre factures a l'empresa del productor audiovisual, sempre segons la fiscalia, per un import de 194.700 euros. Els conceptes que apareixen als documents són molt genèrics. Una de les factures exposa: "Honoraris sobre serveis realitzats en el primer semestre del 2011 d'acord amb el contracte firmat el gener del 2011". David Madí va negar al mes de juliol a aquest diari les imputacions.

La quota defraudada pel productor audiovisual, en col·laboració amb la resta d'acusats, puja a 257.880 euros en relació amb l'impost de societats i 181.620 euros per l'IVA. El mes de febrer passat, el productor audiovisual va reconèixer els fets i abans va consignar al jutjat els diners que devia a Hisenda, així com els interessos. Per aquesta raó, se li aplica l'atenuant de reparació del dany i només se li demanen 10 anys i 30 dies de presó.