Rabell avisa que "somiant amb Escòcia no ens despertem a l'Ulster"

El president de Sí que es Pot apunta que "la DUI no pot ser la resposta al 155"

zentauroepp39980981 barcelona 06 09 2017 politica ple del parlament para aprobar170906205832

zentauroepp39980981 barcelona 06 09 2017 politica ple del parlament para aprobar170906205832 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

"Que no ens en anem a dormir somiant amb Escòcia i ens despertem a l'Ulster". La frase més contundent del dia al Parlament no ha sortit de la boca d'Inés Arrimadas o Xavier García Albiol, sinó de Lluís Rabell. El president del grup de Catalunya Sí que es Pot s'ha sumat al cor de veus que reclamen al president unes eleccions per evitar el 155.

Notícies relacionades

"Catalunya no necessita més màrtirs", ha dit en referència als empresonats Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, i alhora li ha demanat a Carles Puigdemont que no escolti "els aprenents de bruixot, els que li diuen traïdor la majoria", en referència a la sortida en tromba d'alguns diputats independentistes davant l'amenaça de les eleccions. "No s'han de donar respostes emocionals a la bunquerització del PP. Ens oposem frontalment al 155, i alhora diem que la DUI no pot ser la resposta al 155", ha asseverat, a la vegada que ha fet una nova crida a teixir "àmplies majories i complicitats" al voltant del dret a decidir.

Rabell s'ha repartit el temps d'intervenció amb Albano-Dante Fachin, en una forma de firmar la pau després de la bronca pels torns de paraula en l'últim ple. El líder de Podem ha aprofitat el temps per carregar amb força contra el bloc constitucionalista, especialment contra els socialistes per no oposar-se clarament al 155. Amb un to molt dur, ha retret a Pedro Sánchez que no hagi treballat per fer fora Mariano Rajoy, com va prometre en les primàries socialistes. "¿No soc independentista però creieu que dos milions de persones desapareixeran perquè apliqueu un article?", ha reflexionat Fachin abans de recordar-los al PP (penúltima força al Parlament) que "vostès volen governar aquest país sense passar per les urnes".