esquerdes en el sobiranisme

La CUP surt en tromba contra la convocatòria d'eleccions

Els anticapitalistes consideren que els comicis suposarien incomplir el mandat de l'1-O

El diputat de la CUP Carles Riera lamenta la possibilitat de convocatòria d’eleccions a Catalunya / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

Abans fins i tot que fonts del Govern filtressin als mitjans que Carles Puigdemont aposta per renunciar a la declaració unilateral d'independència i convocar eleccions, diferents càrrecs de la CUP han sortit en tromba contra el canvi de rumb del president. "No avalarem cap escenari d'eleccions. Reafirmem el mandat popular de l'1-O. República ara sense més dilacions. Sense por", han publicat els anticapitalistes al seu compte de Twitter a les deu del matí. Tot seguit, diversos dirigents del partit han prosseguit des dels seus perfils en la mateixa línia, o amb missatges més contundents.

Notícies relacionades

"Que no ens robin la República als despatxos. Ajudeu-nos a portar-la al carrer. D'on va sortir. On guanyarà malgrat tot i tots", ha escrit la diputada Mireia Boya. "L'escenari eleccions no pot guanyar", ha prosseguit, i ho ha rematat amb el següent tuit acompanyat d'una foto de l'activista Lluís Maria Xirinacs: "La traïció dels líders".

El diputat cupaire Carles Riera, per la seva part, ha advertit que els independentistes tenen a partir d'ara un altre problema a part de l'"Estat espanyol", que seran les eleccions, mentre que el regidor dels anticapitalistes a Vic Joan Coma Roura ha elevat el to incloent, a més, una dura advertència: "Tot el que hem après ho utilitzarem contra aquesta estafa. Mobilització".