COMUNICAT

El sindicat de docents USTEC-STE crida a la "resistència" davant l'article 155

Insta a lluitar "contra el cop d'Estat" i anuncia una mobilització dimecres que ve

zentauroepp19233731 barcelona   barcelones    21 05 2012   sociedad   prepararac171023095219

zentauroepp19233731 barcelona barcelones 21 05 2012 sociedad prepararac171023095219

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El sindicat de docents USTEC-STE, el majoritari entre els treballadors de l'educació a Catalunya, ha assegurat que si l'escola catalana és intervinguda "no reconeixerà com a interlocutors vàlids" aquelles persones que assumeixin les competències en l'àmbit educatiu, i ha fet una crida a "resistir" contra "les imposicions". El comunicat, difós aquest diumenge, és en resposta a les mesures anunciades pel Govern central en aplicació de l'article 155.

Al text, la central crida a la "lluita contra el cop d'Estat" i exigeix que siguin excarcerats els líders de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Després d'advertir que "l'escola catalana pot córrer el risc de ser intervinguda", assegura que "USTEC-STE no reconeixerà com a interlocutors aquelles persones que no siguin representants de la legitimitat popular". A més, fa una crida a la comunitat educativa "a la resistència contra les imposicions d'un Estat que, a partir de la pedagogia dels fets, ja no es pot considerar com a democràtic".

Notícies relacionades

La primera mobilització que anuncia tindrà lloc el 25 d'octubre i prendrà la forma d'una concentració davant els ajuntaments de les capitals de comarca convocades per l'espai del MUCE (Marc Unitari de la Comunitat Educativa).

Aquest sindicat afirma que l'activació de l'article 155 de la Constitució és "l'excusa legal per implantar una dictadura que ja funciona des del moment en què, durant la campanya de l'1 d'octubre, s'han tancat webs, s'han detingut arbitràriament treballadors públics i s'ha violat correspondència privada".