Iglesias barreja els Monty Python, la corrupció del PP i la independència

"¿Tornaran a la legalitat, contesti amb un 'sí' o amb un 'no'?", li etziba el líder de Podem a Rajoy, en al·lusió al requeriment enviat a Puigdemont sobre la DUI

Dur enfrontament al Congrés pel ’cas Gürtel’. / DAVID CASTRO / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

El líder de Podem ha tret aquest dimecres la coctelera i amb només un parell de minuts ha barrejat els Monty Python, la corrupció al PP i el desafiament independentista. En una pregunta a Mariano Rajoy a la sessió de control al Govern sobre la trama GürtelPablo Iglesias li ha etzibat al president: "Li faré una pregunta molt concreta. ¿Tornaran a la legalitat? No em contesti amb ambigüitats. Contesti'm amb un 'sí' o amb un 'no'", copiant així l'estil amb què el Govern es dirigeix a Carles Puigdemont perquè aclareixi si ha declarat la independència.

Així mateix ha afirmat que "no es pot dialogar amb qui està fora de la llei i de la Constitució", en referència a la corrupció al PP però parafrasejant el mantra que l'Executiu utilitza a l'hora de rebutjar l'obertura d'una negociació amb la Generalitat fins que no acati la legislació espanyola. 

Notícies relacionades

Finalment, la referència als còmics anglesos ha vingut quan, en anglès, el líder podemista ha assenyalat "no one expects the Spanish Inquisition!", frase que ha despertat les rialles a l'hemicicle, en resposta a la conclusió prèvia de Rajoy que la "inquisició torna amb força" davant les acusacions d'Iglesias que el PP s'ha finançat il·legalment. 

El president del Govern ha rebutjat aquesta màxima i ha recordat que en el judici a la trama Gürtel el ministeri públic acusa la seva formació de responsable civil a títol subsidiari, cosa que vol dir, que el seu partit "desconeixia si s'havien fet o no algunes donacions".