CONGRÉS DELS DIPUTATS

Bronca de Pastor a ERC, PDECat i Units Podem per uns cartells que demanaven llibertat per als Jordis

La presidenta del Congrés ha fet dues crides a l'ordre

"No permetré que es contamini" la Cambra, diu

Pastor: Aquest Parlament no es contaminarà mentre jo estigui a la Presidència. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

La presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor, ha fet una crida a l'ordre en dues ocasions als diputats nacionalistes catalans i d'Units Podem que han mostrat aquest dimecres a l'hemicicle cartells demanant la llibertat dels responsables de les organitzacions ANC i Òmnium Cultural.

Enmig de la sessió de control a l'Executiu i quan el Govern responia diverses qüestions sobre la crisi a Catalunya, els diputats d'ERC, PDECat i Units Podem s'han posat drets i han ensenyat cartells en què es reclama -en català, castellà i anglès- l'excarceració de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, a qui qualifiquen de "presos polítics".

Després de duess crides a l'ordre, els diputats han deposat en la seva actitud, han guardat els cartells i s'han assegut als seus escons.

Seguidament, Pastor els ha recriminat l'"espectacle": "Estem aquí en representació de tots els ciutadans i l'espectacle que donen no correspon al que representem".

També ha retret els "gestos i les paraules ofensives" dels últims dies al Congrés, en referència, sense mencionar-ho, a la botifarra que la diputada del PDECat Lourdes Ciuró va dedicar ahir al diputat de Ciutadans (C's) Toni Cantó. 

Clavells i el precedent

Pastor ha advertit, amb evident enuig, que mentre ella dirigeixi els plens no permetrà que es "contamini" l'activitat parlamentària i ha lamentat la imatge que s'ofereix de la Cambra Baixa a la ciutadania.

Notícies relacionades

Dimarts, els diputats del PDECat van deixar un clavell vermell sobre els seus escons i en van col·locar un altre en l'escó del president del Govern, Mariano Rajoy, en un gest en què volien deixar constància del seu tarannà pacífic davant el que consideren una actuació "agressiva" del Govern en la crisi catalana.

Al final de la votació també es van posar drets mostrant els mateixos cartells en què es llegia "Llibertat per als presos polítics", referint-se als líders de l'ANC i d'Òmnium. Els cartells eren els mateixos que els d'avui.