Romeva alerta que un retrocés en l'economia catalana també afectarà Espanya i Europa

El conseller no pot evitar un gest incòmode davant les preguntes sobre la fuga d'empreses de Catalunya

1
Es llegeix en minuts

“Si algú pensa que amenaçant que l'economia catalana empitjorarà, Espanya o Europa estaran més segures, és que no llegeix la realitat correctament”, va afirmar el conseller de Relacions Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència del Govern, Raül Romeva, en una entrevista al mitjà especialitzat en economia 'Bloomberg' realitzada el 9 d'octubre, un dia abans de la declaració suspesa de la independència realitzada pel president Carles Puigdemont.

Notícies relacionades

Preguntat per si el trasllat de la seu social de diverses empreses d'alt pes financer, com Banc Sabadell i Caixa Bank, és una manifestació de la incertesa que genera en l'economia la declaració unilateral d'independència, el conseller va matisar que es tractava d'“alguns ” d'“algunes empreses”, sense, per un altre costat, poder evitar dissimular un gest de certa preocupació. El conseller va sortir així al pas de les preguntes de l'entrevistadora, que va insistir que no eren anuncis si no fets consumats.

La realitat és que el sector productiu no està marxant de Catalunya”, va afegir, després de qüestionar que el trasllat de les seus socials impliqui la renúncia per part d'aquestes entitats als seus clients i els beneficis derivats. “El que realment causa incertesa no és la voluntat de la gent de votar, sinó les mesures repressives i violentes de l'Estat espanyol per tractar d'impedir-ho”, es va defensar Romeva davant les preguntes de la periodista.