ALDARULLS

Batalla campal d'ultres a la terrassa del cafè Zurich de Barcelona

Membres de Yomus i Frente Atlético que havien anat a Barcelona pel 12-O es s'embranquen a cops de cadira

Crema d'estelades i càntics contra Puigdemont en l'acte de Montjuïc

zentauroepp40510918 barcelona 12 10 2017 manifestacion anti independentista el d171012140931

zentauroepp40510918 barcelona 12 10 2017 manifestacion anti independentista el d171012140931 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Dilluns va ser a València. Aquest dijous ha sigut a Barcelona. La violència ultra, la que semblava que formava part del paisatge en aquells anys 90 plens de bombers, Martens i pentinats tan curts com les idees dels que els portaven, ha tornat tristament als focus aquesta setmana. Aquest dijous un grup d'ultres s'han embrancat en una batalla campal a la terrassa del cafè Zurich de la plaça de Catalunya de Barcelona.

Mentre a la plaça tenien lloc els discursos que han tancat la manifestació convocada per Societat Civil Catalana i altres entitats, al costat es produïa una monumental batalla en què volaven cadires. Els Mossos d'Esquadra han identificat una vintena de persones entre les quals, segons fonts pròximes a la investigació, hi hauria 'hooligans' de Yomus (penya radical del València), Frente Atlético i Hooligans Vallès (Sabadell), que havien anat a Barcelona a defensar la unitat d'Espanya però han acabat enfrontats per disputes futboleres.

Es dona la circumstància que dilluns diversos membres de Yomus estaven entre les desenes d'ultradretans que van agredir alguns dels assistents a la tradicional manifestació de l'esquerra nacionalista valenciana pel 9 d'octubre. 

Segons fonts municipals, un agent de la Guàrdia Urbana ha resultat ferit lleu quan intentava aturar la baralla. El personal del bar ha abaixat les persianes preventivament, ja que a dins hi havia clients, i després de la baralla, els cambrers han sortit per entrar les cadires i les taules i han tornat a tancar, ja definitivament després dels aldarulls.

Enfrontament dultres al centre de Barcelona / periodico

Punys americans i cadenes

Notícies relacionades

Ha sigut un dia d'intensa activitat per als Mossos, que a primera hora del matí ja han hagut d'identificar 28 persones al carrer Gran de Gràcia, a qui s'ha confiscat punys americans, bengales, passamuntanyes i cadenes. La policia catalana ha presentat quatre denúncies per tinença d'armes prohibides. Diversos dels identificats duien samarretes d'Hogar Social Madrid, organització ultradretana que ha desplegat després una gran pancarta al passeig de Gràcia. Abans que es produís la batalla campal a l'altra punta de la plaça, els seguidors d'aquest Alba Daurada espanyol han corejat proclames com "Blanquerna llibertat", en referència als 14 condemnats per l'assalt falangista a la delegació de la Generalitat a Madrid durant la Diada del 2013.

Manuel Andrino, cap nacional de la Falange i pendent d'entrar a la presó per aquell atac, ha participat en la tradicional manifestació feixista del 12-O de Montjuïc en què, a més de les tradicionals salutacions feixistes i càntics del 'Cara al sol, s'han cremat estelades i s'han deixat anar consignes contra, entre altres, Carles Puigdemont i Josep Lluís Trapero.