La CUP: "Puigdemont ens ha fallat"

Reguant reclama una declaració immediata d'independència si Rajoy obre la via del 155

zentauroepp40499160 barcelona 10 10 2017  carles puigdemont president de la gene171011103848

zentauroepp40499160 barcelona 10 10 2017 carles puigdemont president de la gene171011103848 / JULIO CARBO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

La diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha afirmat aquest dimecres que si el Govern de Mariano Rajoy requereix el president de la Generalitat com a pas previ a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, Carles Puigdemont hauria de proclamar "immediatament" la independència.

"Partim d'una confiança tocada amb el Govern. (Carles Puigdemont) ens ha fallat", ha exposat la diputada en declaracions a Catalunya Ràdio, una entrevista en què ha reconegut que el seu grup parlamentari està "decebut" amb la Generalitat per diversos motius.

Un és que hi havia un pacte perquè la proclamació d'independència quedés "en suspens" durant 15 dies, i per això els va sorprendre "la no declaració en si", que va quedar "sense concreció".

Ha explicat que el text que van firmar, després de la compareixença de Puigdemont, el Govern, Junts pel Sí i la CUP no era el que havia de llegir al ple el president de la Generalitat, però va subratllar que "estava parlat" que dimarts "es declararia la independència" i s'iniciarien els passos del full de ruta secessionista.

Aplicació del 155

Per això, ha assegurat que si el Govern de Rajoy adverteix a Puigdemont que no està complint amb les "obligacions que la Constitució o altres lleis li imposen", com a pas previ a l'aplicació del 155, el mandatari català hauria de respondre declarant "immediatament" la independència a Catalunya.

Notícies relacionades

Si és així, ha continuat, Rajoy demostraria "una vegada més la seva incapacitat" per dialogar i que "la democràcia no és el seu fort". Ha explicat a més el que ja van avançar ahir a la nit en roda de premsa al Parlament, que en els pròxims dies traslladaran a la direcció del seu partit la intenció de suspendre la seva activitat política a la Cambra autonòmica fins que s'aclareixin les pròximes actuacions de la Generalitat i "faci passos en ferm" cap a la "República catalana".

Renúncia a l'acta de diputada

Precisament aquest dimecres, Reguant ha fet oficial la seva renúncia a l'acta de diputada al Parlament per centrar-se, com ja estava previst, en la seva feina com a regidora de l'Ajuntament de Barcelona.