debat sobiranista

El PSC perd la majoria a Tarragona després del referèndum

Un regidor d'Unió deixa l'equip de govern que compartia amb els socialistes i el PP

"No té sentit mantenir un pacte amb qui és incapaç de condemnar la violència", diu Prats

El alcalde de Tarragona, Josep Felix Ballesteros, con los regidores Pau Perez y Elvira Ferrando ante una pancarta de  Volem votar.

El alcalde de Tarragona, Josep Felix Ballesteros, con los regidores Pau Perez y Elvira Ferrando ante una pancarta de  Volem votar. / ROGER SEGURA/ACN

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

"Quan la força substitueix la paraula, no té sentit mantenir un pacte amb qui és incapaç de condemnar la violència". Així ha justificat Josep Maria Prats la seva decisió de dimitir com a quart tinent d'alcalde i regidor de Cultura de Tarragona. La renúncia d'aquest regidor de l'antiga Unió deixa en minoria el govern municipal que conformen el PSC i el PP.

En un comunicat en què ha explicat la seva "dolorosa i difícil" decisió, Prats ha denunciat "l'ús indiscriminat de la violència" en els intents de repressió policial de l'1-O. La seva marxa deixa l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros en una posició complexa, amb 13 dels 27 regidors, però difícilment es podrà conformar una majoria alternativa en una moció de censura. I és que per a això s'haurien de posar d'acord el regidor d'Unió, el d'Iniciativa, els dos del PDECat i els dos de la CUP amb els quatre de Ciutadans, que difícilment farien front amb les altres forces.

Notícies relacionades

Encara que Prats ja apuntava en el comunicat que no posaria en risc la continuïtat de Ballesteros, Rubén Viñuales, portaveu del partit taronja, s'ha afanyat a oferir-se per "garantir l'estabilitat, que és el deure de Ciutadans com a líders de l'oposició".

"El pacte de ciutat continuarà igual [...]. L'estabilitat està assegurada", ha comentat Ballesteros. Fonts socialistes creuen que alguns partits han aprofitat el context actual per intentar fer caure l'actual alcalde, com consideren que està passant en altres ajuntaments. Els crits de "Ballesteros, dimissió" s'han convertit en part del paisatge tarragoní, especialment des que va anunciar que no cediria espais per a l'1-O. Després de saber la dimissió de Prats, Pau Ricomà, portaveu d'ERC a l'ajuntament, no ha trigat a assenyalar l'actual equip de govern com a "responsable polític de les agressions als ciutadans de Tarragona".