incident al maresme

Veïns de Calella envolten un hotel on s'allotgen antiavalots

Els guàrdies civils, vestits de paisà, han perseguit i ferit almenys dues persones

Els concentrats convidaven els allotjats a marxar de Catalunya

2017-10-02-photo-00000012

2017-10-02-photo-00000012

1
Es llegeix en minuts

Un centenar de veïns s'han concentrat aquest dilluns a la matinada a la porta de l'hotel Vila de Calella (Maresme) per increpar els guàrdies civils antiavalots que s'hi allotgen. Els agents han perseguit alguns dels concentrats i n'han agredit almenys dos.

Als crits d'"¡Aquesta no és la nostra democràcia!" i "¡feixistes!", els agents, que anaven sense uniforme, han respost col·locant-se a la porta de l'establiment i mirant de forma desafiadora els concentrats, que els cantaven cançons i els convidaven a anar-se'n de Catalunya. 

També han llançat nombroses paperetes de votació del referèndum, que després han quedat escampades per tot el carrer.

Persecucions

Diverses dotacions dels Mossos d'Equadra s'han presentat al lloc i han format un cordó entre els manifestants i els guàrdies civils.

Aquests últims, al final, han trencat aquest cordó policial i han corregut darrere alguns dels veïns i almenys n'han agredit un parell, que han rebut assistència a l'hospital de Calella.

Mentre els guàrdies civils fora de servei perseguien els veïns, altres els insultaven des de les finestres de casa seva, a la qual cosa els agents contestaven de forma desafiadora.

Notícies relacionades

A les 3.30 de la matinada, dues patrulles dels Mossos d'Esquadra vigilaven el carrer de Sant Josep, que dona accés a l'hotel i que ha sigut tancat al trànsit de vehicles i persones.

A aquesta mateixa hora, davant l'hotel, una desena de guàrdies civils xerraven entre ells, si bé cap ha volgut comentar els fets amb aquest diari. "Nosaltres no podem parlar sense l'autorització de la Comandància de Girona", ha dit un d'ells.