Tensió entre els Mossos i els antiavalots espanyols als col·legis de l'1-O

Diversos vídeos capten discussions i fins i tot un cop de porra d'un guàrdia civil a un agent català

Sindicats policials acusen la policia catalana de "falta de seguiment de les ordres judicials"

La Guàrdia Civil passa sobre els Mossos a Catalunya. / periodico

1
Es llegeix en minuts

El desembarcament d'antiavalots de la Guàrdia Civil i del Cos Nacional de Policia (CNP) a Catalunya ha acabat enfrontant en diferents escenaris aquests agents fins i tot amb els Mossos d'Esquadra

L'actuació de les forces de seguretat espanyola, que ha inclòs càrregues i cops contra persones que protegien els col·legis electorals -segons el Govern català hi ha més de 300 ferits-, ha acabat desencadenant discussions entre agents catalans i espanyols. 

Notícies relacionades

Vídeos difosos a les xarxes socials mostren tres d'aquestes situacions de tensió viscuda entre cossos de seguretat. El més greu s'ha viscut a Sant Joan de Vilatorrada. En la seqüència s'aprecia com els antiavalots de la Guàrdia Civil aparten, fins i tot amb algun cop de porra, dos agents dels Mossos d'Esquadra que els tancaven el pas perquè no carreguessin contra les persones concentrades davant el col·legi electoral. 

En sentit contrari, segons informa Europa Press, els cinc principals sindicats de la Policia Nacional han emès un comunicat conjunt per denunciar l'"escandalós" comportament dels Mossos i anunciar que emprendran accions legals "per exigir l'assumpció de responsabilitats penals" del seu màxim responsable, José Luis Trapero, i dels agents que hagin "dificultat" el treball de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, "actuant amb claríssima falta de seguiment de les ordres judicials".