Així és l'urna de l'1-O: de plàstic, opaca i amb l'escut de la Generalitat

zentauroepp40340474 roda premsa govern   urna   foto danny caminal170929132225

zentauroepp40340474 roda premsa govern urna foto danny caminal170929132225

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El Govern ha exhibit aquest divendres per primera vegada el model d'urna que vol instal·lar als 2.315 col·legis electorals previstos per a l'1 d'octubre: no són de metacrilat, com en els processos electorals habituals, sinó de plàstic blanc i amb l'emblema de la Generalitat al centre.

L'urna, que no és totalment transparent com les tradicionals, ha sigut presentada per sorpresa al final de la roda de premsa del Govern a l'International Press and Broadcasting Center, habilitat a Barcelona per a l'1-O, suspès pel Tribunal Constitucional.

Notícies relacionades

Al final de la seva compareixença, el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, el conseller de la Presidència, Jordi Turull, i el conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, han posat per als fotògrafs amb l'urna, de plàstic blanc, amb tapa negra i unes brides vermelles per precintar-la.

Es revela així un dels misteris del referèndum que vol celebrar el Govern tot i la suspensió decretada pel Tribunal Constitucional (TC), encara que no han aclarit com pensen distribuir les urnes als diferents col·legis previstos.