Polèmica a Gibraleón

Un regidor del PP a Huelva defensa que la Policia doni "hòsties com pans" a Catalunya

El portaveu popular a Gibraleón ja ha esborrat el comentari de les seves xarxes socials

La direcció del partit l'ha desautoritzat

gibraleon

gibraleon

1
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

Primer van ser les ovacions ciutadanes a la Guàrdia Civil que sortia dels aquarteraments de províncies com Huelva, Còrdova o Cadis en direcció a Catalunya, i ara són els mateixos càrrecs del PP a Andalusia els que expressen el seu suport a l'enviament d'efectius policials a Catalunya per respondre al desafiament sobiranista. Una resposta que el portaveu del PP a Gibraleón (Huelva) té clar com ha de ser: repartint “hòsties com pans”.

L'expressió correspon al portaveu del Grup Popular a l'Ajuntament de Gibraleón, un petit municipi de Huelva. Abans fins i tot de les aclamacions als agents, Manuel Gómez Martín es va desfogar al seu compte de Facebook. “Diguin-me com vulguin, però a aquestes altures de conflicte vull veure la Policia i la Guàrdia Civil donant hòsties com pans!!!”.

Després de saltar a l'opinió pública, el comentari ja ha sigut esborrat, encara que la imatge corre com la pólvora per les xarxes socials i li ha valgut retrets tant des de les files del seu partit com des dels grups de l'oposició. No obstant, Gómez Martín ha mantingut la seva posició, i els últims dies s'ha limitat a penjar a la seva xarxa social una fotografia seva amb els logotips de la Policia i la Guàrdia Civil i la llegenda 'En suport de les nostres forces i cossos de seguretat amb destí a Catalunya’. Així mateix, una bandera d'Espanya presideix el compte del regidor popular.

"No reflecteix l'opinió del PP"

Notícies relacionades

Al conèixer les paraules del regidor, l'alcaldessa de Gibraleón, la socialista Lourdes Martín, va rebutjar el comentari “rotundament per incitar a la violència”. Per la seva part, la direcció regional del PP a Andalusia ja ha expressat el seu “absolut rebuig” a unes “paraules desafortunades i inapropiades” que “no reflecteixen de cap manera l'opinió del Partit Popular sobre les actuacions i el paper dels cossos i forces de seguretat de l'Estat, que mereixen i tenen tot el nostre respecte, especialment per la feina que duen a terme els últims dies en relació amb la situació a Catalunya”.

En aquest sentit, el delegat del Govern a Andalusia i president del PP a Cadis, Antonio Sanz, ha recolzat les manifestacions ciutadanes de suport als agents que s'han succeït en els últims dies assegurant que “lògicament, com a qualsevol espanyol, m'emociona veure aquest sentiment” i que no el sorprenen les ovacions perquè “conec el suport, el carinyo i l'admiració que la societat andalusa” té per les forces de seguretat.