LA QÜESTIÓ DE L'1-O

Som Escola crida a defensar els col·legis davant els precintaments judicials

Membres de la comunitat educativa animen pares, exalumnes i professors a mobilitzar-se per obrir les escoles diumenge

zentauroepp40308143 barcelona  27 09 17  rueda de prensa  mnium cultural acerca 170927125537

zentauroepp40308143 barcelona 27 09 17 rueda de prensa mnium cultural acerca 170927125537 / CHRISTIAN MORALES

1
Es llegeix en minuts
Carmen Jané / Barcelona

Som Escola, que agrupa 43 entitats educatives i socials catalanistes (des de l'Associació de Mestres Rosa Sensat als Minyons Escolta, els sindicats docents o Òmnium Cultural), ha llançat aquest dimecres una crida a la comunitat educativa i a la societat en general per defensar els centres educatius davant l'amenaça de precintament judicial perquè puguin servir de col·legis electorals l'1 d'octubre.

Notícies relacionades

L'entitat crida a una mobilització “d'adults amb dret a vot”, sense els nens, per “organitzar cues de gent per garantir que tothom pugui votar”. La seva idea, en paraules del portaveu Josep Maria Cervelló, és aconseguir “una victòria cívica, pacífica i col·lectiva” davant l'amenaça del precintament. “Gent davant la policia”, ha resumit.

Som Escola, que va néixer per defensar el model d'escola catalana després de la 'llei Wert' i les sentències del Tribunal Suprem que qüestionaven el paper del castellà en el currículum docent, contra les quals va proposar la insubmissió, també ha obert una web, Escolesobertes.eu, per crear un cens de persones disposades a mobilitzar-se.