La Fapac denuncia "ingerència policial" a les escoles

zentauroepp27801469 9 11 2014 barcelona consulta 9n instituto icaria mossos d es170927110857

zentauroepp27801469 9 11 2014 barcelona consulta 9n instituto icaria mossos d es170927110857

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

La Fapac ha denunciat la "ingerència judicial i policial en el normal funcionament del dia a dia lectiu dels nostres centres", en referència a la presència de mossos d'esquadra per identificar i prendre declaració als directors de les escoles designades com a col·legis electorals l'1-O.

La Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Catalunya (Fapac) considera que les escoles "són espais per adquirir coneixements, i alterar el seu dia a dia no és la manera més adequada de formar els ciutadans del demà".

La Fapac ha criticat "l'entrada de la policia en horari lectiu als centres" perquè consideren que això "transmet als nens una sensació de delicte".

"Si els registres s'havien de fer per mandat judicial, entenem que hi ha franges del dia més propícies", afegeix la Fapac en un fil de tuits.

Crida a la mobilització

Notícies relacionades

"Una vegada més, volem posar en valor l'escola pública com a espai de democràcia, tolerància i respecte, uns valors que l'escola privada finançada amb fons públics massa vegades no acaba de compartir", critica la federació.

La Fapac ha fet una crida a les més de 2.200 associacions de mares i pares de Catalunya que té federades perquè participin en les mobilitzacions "en defensa de la democràcia".