EL DESAFIAMENT SOBIRANISTA

Rajoy cancel·la el seu viatge a Tallinn pel referèndum català de l'1-O

Moncloa no assenyala cap fet concret de la crisi amb la Generalitat com a detonant

GRA587. Washington, 26/09/2017.- Imagen facilitada por Presidencia del Gobierno, de la llegada del jefe del Gobierno español Mariano Rajoy a Washington, para entrevistarse mañana martes en la Casa Blanca con el presidente de Estados Unidos, Donald Trump. EFE / Diego Crespo.

GRA587. Washington, 26/09/2017.- Imagen facilitada por Presidencia del Gobierno, de la llegada del jefe del Gobierno español Mariano Rajoy a Washington, para entrevistarse mañana martes en la Casa Blanca con el presidente de Estados Unidos, Donald Trump. EFE / Diego Crespo. / Diego Crespo (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Pili Santos

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha decidit anul·lar la seva participació en la cimera informal de la Unió Europea que se celebrarà divendres a Estònia per "no estar fora tota la setmana" d'Espanya dies abans del referèndum independentista. Aquestes fonts assenyalen que es tracta d'una cimera informal sobre l'agenda digital, per la qual cosa no veuen greu l'absència de Mariano Rajoy.

"S'ha estat valorant i s'ha decidit no anar-hi", ha explicat una font coneixedora de l'anul·lació, que no ha assenyalat cap fet en concret de la crisi amb la Generalitat que hagi sigut el detonant de la decisió.

Notícies relacionades

Per tant, el Govern celebrarà el Consell de Ministres divendres, com és habitual, en una reunió en què s'abordarà la possible pròrroga dels Pressupostos.

En unes hores, Rajoy s'entrevistarà amb el president dels Estats Units, Donald Trump, de qui espera alguna manifestació de suport davant el desafiament sobiranista.