MISSATGE

Guardiola recolza el referèndum de l'1-O en un vídeo de l'ANC

"Tota persona i institució té tot el dret a exercir la seva llibertat", assegura l'exentrenador del FC Barcelona

Pep Guardiola recolza el referèndum de l’1-O. / Periódico

1
Es llegeix en minuts

L'exentrenador del FC Barcelona i actual tècnic del Manchester City, Pep Guardiola, ha mostrat en un vídeo de l'ANC el seu suport al referèndum de l'1 d'octubre a Catalunya i ha demanat "que tota persona i institució tingui tot el dret a exercir la seva llibertat".

Guardiola fa una crida a persistir en el diàleg i l'acord "encara que no hi hagi entesa", però alerta que les necessitats i reivindicacions de la societat actual no són les mateixes que les que tenien generacions anteriors.

"Els anhels i desitjos de la gent del segle XXI són diferents dels de la gent del segle XX, i sobretot són diferents dels de després de la dictadura", ha valorat l'entrenador de Santpedor (Bages), que assegura que l'1-O no va d'independència sinó de democràcia.

Notícies relacionades

Segons Guardiola, que al juny va ser l'encarregat de llegir un manifest a favor del referèndum en un acte organitzat per les entitats sobiranistes, "les lleis fan lleis, i les lleis canvien lleis, i això ho decideix el poble, ho decideix la societat".

"Tot i que no hi hagi entesa, que s'hagi de persistir i seguir dialogant, parlant i intentant arribar a acords, mai es poden obviar els drets i les llibertats jurídiques de les persones. Això que no falti mai. Que tota la gent i tota institució tingui tot el dret de poder exercir la seva llibertat", conclou el vídeo, d'un minut de durada.