PROPOSTES POST 1-O

Colau assistirà a l'assemblea parlamentària de Podem

El conclave, aquest diumenge a Saragossa, elaborarà un manifest a la recerca d'un referèndum pactat

Hi participen representants d'Units Podem, ERC, PNB, PDECat i Compromís

zentauroepp39993511 barcelona 07 09 2017  pol tica   ada colau presenta a marina170908184236

zentauroepp39993511 barcelona 07 09 2017 pol tica ada colau presenta a marina170908184236 / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol / Roger Pascual /Madrid / Barcelona

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha confirmat aquest divendres que assistirà a l'assemblea parlamentària organitzada per Units Podem Units Podemaquest diumenge a Saragossa, un conclave que retraurà al Govern espanyol la seva actitud "repressora" i elaborarà un manifest per un referèndum pactat a Catalunya.  

Colau estava pendent dels actes de celebració de la festa major de Barcelona, la Mercè, per poder encaixar en la seva agenda la presència a l'assemblea. L'alcaldessa ha anunciat a les xarxes socials la seva decisió i ha demanat més diàleg. L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena,  ha declinat la invitació, però sí que hi assistirà la portaveu de l'ajuntament de la capital, Rita Maestre.

El conclave reunirà parlamentaris d'Units Podem i representants dels partits independentistes i nacionalistes (ERC, PNB, PDECat Compromís). La intenció és que també hi assisteixin els alcaldes de municipis de més de 50.000 habitants. No hi serà present el PSOE, que no obstant convida els morats a presentar les seves opinions i propostes a la comissió territorial que aquest dijous es va aprovar oficialment al Congrés dels Diputats. 

Notícies relacionades

A l'assemblea de diumenge a Saragossa ERC hi estarà representada pel diputat Jordi Salvador i el senador Jordi Martí. El PNB hi enviarà el diputat Mikel Legarda. Els socis electorals valencians, Compromís, la diputada Maria Sorlí. El PDECat, els diputats Carles Campuzano, Ferran Bel i el senador Josep Lluís Cleries. 

Les files d'Units Podem estaran compostes en bona mesura per parlamentaris al Congrés i de l'Assemblea de Madrid, amb una forta presència del corrent d'Anticapitalistes liderat per l'eurodiputat Miguel Urbán i càrrecs d'IU.