OPERACIÓ ANTIGIHADISTA

L'arrest d'un pakistanès a Lleida culmina el desmantellament d'un grup gihadista molt radical

La detenció s'ha precipitat després que els investigadors constatessin importants signes de radicalització

Larrest dun pakistanès a Lleida culmina el desmantellament dun grup gihadista molt radical / EFE

1
Es llegeix en minuts
EFE / Madrid

Un home de 25 anys de nacionalitat pakistanesa ha sigut detingut aquest dimarts a Lleida per la seva presumpta relació amb el terrorisme gihadista, en una operació derivada de l'arrest el mes de juny passat de tres germans de la mateixa nacionalitat, segons ha informat el Ministeri de l'Interior en un comunicat.

Amb aquest nou arrest, les forces de seguretat donen per completament desmantellat un grup "d'ideologia extremadament radical" que s'encarregava de difondre l'ideari gihadista a través de les xarxes socials.

El detingut, que respon a les inicials A. Z. i està acusat d'adoctrinament gihadista, consumia i difonia, a través dels seus perfils a la xarxa social Facebook, missatges gihadistes centrats en la justificació i la crida explícita al gihad armat, vídeos en què s'induïa al martiri, lloances a grups terroristes i els seus líders, així com abundant material propagandístic animant a portar a terme accions terroristes.

Signes de radicalització

En les últimes setmanes, els investigadors havien constatat la radicalització màxima d'aquest individu, que mostrava un important retraïment social i havia descuidat les seves obligacions laborals per centrar-se en la pràctica rigorista dels preceptes religiosos i al consum de material radical.

Fonts de la investigació ressalten la importància del desmantellament definitiu d'aquest grup, després de tres anys de treball policial, ja que els pakistanesos conformen grups molt tancats en què resulta extremadament difícil penetrar.

L'arrest d'aquest dimarts ha sigut possible després de l'anàlisi de l'abundant material informàtic incautat als tres germans arrestats al juny en la denominada operació Farina.

Notícies relacionades

Tots tres són a la presó per mandat del Jutjat Central d'Instrucció número 1 de l'Audiència Nacional, que ha dirigit l'arrest amb la coordinació de la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

Des que l'alerta antiterrorista es va elevar a nivell 4 el juny del 2015, les forces i cossos de seguretat han detingut 200 terroristes gihadistes en operacions despelgades a Espanya i a l'exterior i un total de 245 des de principis del 2015.