LA LLUITA CONTRA EL GIHAD

Detinguts tres pakistanesos a Lleida per enaltir el terrorisme gihadista

Els arrestats havien aconseguit captar un gran nombre de persones en favor dels interessos de l'Estat Islàmic

La Guàrdia Civil ha trobat abundant material amb què justificaven les accions de grups terroristes

Detinguts a Lleida tres germans pakistanesos per enaltiment del terrorisme gihadista. / DEFOTO / R. GABRIEL / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil ha detingut aquesta matinada a Lleida tres persones de nacionalitat pakistanès, de 25, 29 i 31 anys, per enaltiment del terrorisme gihadista i proselitisme a través d'internet, segons ha informat el Ministeri de l'Interior.

Els tres detinguts, que compartien domicili a Lleida, difonien continguts radicals de diversos grups terroristes a través de diversos perfils en xarxes socials i plataformes digitals i havien aconseguit que s'involucressin un gran nombre de persones del seu entorn en el desenvolupament d'aquesta estratègia proselitista.

Entre els continguts que difonien s'ha trobat abundant material de propaganda a favor de l'Estat Islàmic (o Daesh), els talibans i altres grups pakistanesos en què justifiquen les execucions d'ostatges fetes per aquests grups, així com vídeos amb lloances als màrtirs pel gihad, crides a l'aplicació estricta de la xaria i comentaris en contra de la comunitat xiïta.

PROPAGAR EL GIHADISME

Les investigacions han posat de manifest que els arrestats havien aconseguit que s'involucrés un nombre cada vegada més gran de persones del seu entorn en les activitats d'enaltiment de grups terroristes i la justificació d'accions violentes, que contribuïen d'aquesta manera a propagar la ideologia gihadista a Espanya.

Notícies relacionades

Els agents han procedit a registrar el domicili dels detinguts i esperen trobar documents i material informàtic que permetin determinar l'abast de la seva tasca propagandística a internet i si formen part d'una xarxa de més dimensió, així com l'origen d'alguns continguts audiovisuals difosos. 

Els arrestos s'han fet en el marc d'una operació dirigida pel Jutjat Central d'Instrucció número 1 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional i en la investigació hi ha col·laborat el Centre Nacional d'Intel·ligència.