EL DESAFIAMENT SOBIRANISTA

La policia cancel·la un acte d'Anna Gabriel a Euskadi

La diputada de la CUP estava pronunciant una conferència a favor del referèndum malgrat la suspensió del jutge

La delegació del Govern a Euskadi havia sol·licitat que s'impedís la xerrada al considerar-la "il·legal"

BIEL ALINO (EFE)

La policia cancel·la un acte d'Anna Gabriel a Euskadi
Anna Gabriel  spokeswoman for pro-Catalan independence party CUP  is blocked by municipal police as she tries to leave a meeting about a referendum for Catalan independence  in Vitoria  Spain September 15 2017  REUTERS Vincent West

/

1
Es llegeix en minuts
Aitor Ubarretxena
Aitor Ubarretxena

Periodista

ver +

La polèmica judicial al voltant de l'1-O ha arribat a Euskadi. La diputada de la CUP Anna Gabriel estava impartint una conferència a Vitòria a favor del referèndum quan ha sigut interrompuda per agents de la Policia Local, que li han notificat que l'acte ha sigut suspès pel Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de la capital alabesa.

L'acte havia començat a les 11.30 hores, com estava previst, amb la sala plena de gom a gom. Després de ser informada pels periodistes de la decisió del jutjat minuts abans de l'inici de la conferència, la diputada ha criticat l'actuació de l'Estat i ha denunciat que s'està amenaçant el dret de reunió i la llibertat d'expressió. Malgrat la decisió judicial, ha optat per impartir la conferència.

La Delegació del Govern espanyol a Euskadi ha confirmat aquesta decisió judicial, després de la sol·licitud que havia fet perquè se suspengués l'acte al considerar-lo "il·legal". Aquesta institució havia notificat ahir a la tarda al Jutjat de Guàrdia de Vitòria, a la fiscalia i a l'ajuntament la presumpta il·legalitat d'aquesta convocatòria, ja que s'hi recolzaria el referèndum de Catalunya de l'1 d'octubre, que ha sigut suspès pel Tribunal Constitucional.

Notícies relacionades

Poc després de les 12.15, la conferència ha sigut interrompuda per agents de la Policia Local de la ciutat, que s'han obert pas entre el públic mentre creixien els crits "d'independència, independència" dels assistents. Després de notificar-se als presents la decisió judicial, han desallotjat la sala sense incidents.

L'Ajuntament de Vitòria ha assenyalat que la comunicació sobre la suspensió de l'acte li ha arribat quan ja havia començat.