DENÚNCIA DELS ANTICAPITALISTES

Apareixen pintades amb amenaces de mort a Anna Gabriel a València

La diputada anticapitalista, que té un acte a la ciutat, critica que no s'investiguin

zentauroepp40088212 pintada amena ant de mort anna gabriel a la universitat de v170913140941 / CUP

zentauroepp40088212 pintada amena ant de mort anna gabriel a la universitat de v170913140941
zentauroepp40088235 cup  mai benvinguts    viva espanya  i dianes a les immediac170913140920
zentauroepp40088237 valencia 12 972017 pol tica  ana gabriel  cup  la  diputada 170913121751
zentauroepp40088238 valencia 12 972017 pol tica  ana gabriel  cup  la  diputada 170913121802

/

3
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

La facultat de Geografia i Història de València ha aparegut aquest dimecres amb pintades que amenacen de mort Anna Gabriel. La diputada de la CUP participa en aquest centre aquesta tarda en una taula rodona sobre el referèndum de l'1 d'octubre i ha assegurat avui que l'acte seguirà endavant. Entre les pintades en destaca una que apunta 'Tret a Anna Gabriel' a sobre d'un espiell, i una altra que diu 'Fora CUP' al costat d'unes esvàstiques.

Gabriel ha participat aquest matí a València en la presentació d'un manifest a favor de l'autodeterminació dels Països Catalans que s'ha celebrat enmig d'un fort dispositiu de seguretat que ha inclòs la identificació per part de la policia de diversos assistents. Els organitzadors no havien sol·licitat permís i han renunciat a muntar una taula per atendre els mitjans i a finalitzar l'acte amb una actuació musical, com havien previst.

La diputada cupaire ha vinculat les amenaces rebudes a "l'extrema dreta" i ha criticat la "impunitat" amb què s'ha mogut "al País Valencià". "Això neix i creix a partir de la coneguda 'Batalla de València'. És una operació d'Estat la impunitat de l'extrema dreta al País Valencià i el que sorprèn és que es dediquin tants esforços a identificar-nos i intimidar-nos a nosaltres i que no se'n dediqui cap a tractar d'identificar qui és que ens amenaça de mort", ha criticat.

Davant aquestes amenaces, Gabriel ha subratllat la paradoxa que s'acusi els independentistes de ser els "totalitaristes". En qualsevol cas, la diputada ha apuntat que l'acte es manté i seguiran "reivindicant que no hi hagi impunitat amb l'extrema dreta perquè no van contra els independentistes, els anarquistes o contra les feministes, sinó que al final va contra tothom, nosaltres només estem a primera fila".

Votació encara que surti 'no'

Gabriel i la també diputada Mireia Vehí han acompanyat Nacho Calatayud i Imma Milan, representants de l'esquerra independentista valenciana, en la presentació del manifest 'El nostre horitzó: Països Catalans' que s'ha realitzat simultàniament a València, Palma de Mallorca, Perpinyà i Barcelona. L'escrit assegura que amb el referèndum "hem obert un camí que ens fa imparables, hem obert un camí que més tard o més d'hora seguirem la resta del país". "Cada vot afirmatiu serà un acte de llibertat, de dignitat i també de solidaritat amb la resta de catalans i amb la resta de pobles del món que lluiten per ser lliures", apunta.

Gabriel ha assegurat que haurien volgut que el referèndum se celebrés "a tot el país", encara que suposés que hi hagués més opcions que sortís guanyadora l'opció del 'no'. "No ens fa gens de por el resultat de les urnes, l'assumirem sigui el que sigui i ho hem dit des del primer dia, i les urnes als països catalans tampoc ens farien por. Hem sortit a les diades quan no érem gaires numèricament i no per això vam deixar de sortir i de reivindicar. El dret a l'autodeterminació i els plantejaments polítics de l'esquerra independentista no agafen valor en funció del nombre de gent que els defensi sinó per si mateixos i per tant arribarà un dia que les urnes als Països Catalans donaran un 'sí' enorme", ha augurat.

Arrimadas: condemna amb dard

La portaveu de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Inés Arrimadas, ha mostrat "la seva condemna absoluta" dels fets, encara que s'ha preguntat "què esperen" a la formació independentista després de campanyes com les de l'organització juvenil Arran, vinculada a les CUP. Gabriel va mostrar el seu rebuig sense embuts als atacs masclistes que va patir la política taronja fa només una setmana.

Notícies relacionades

'Assenyalem-los', iniciativa a la qual Arrimadas fa referència, va ser portada a terme el maig passat per les CUP, juntament amb organitzacions de l'esquerra independentista com Arran, Endavant i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) com una acció de carrer per "assenyalar els espais i les institucions que promouen la violència masclista". Durant aquells dies, van aparèixer pintades crítiques contra centres d'estètica i moda de Barcelona com Calcedonia i Princelandia.

A més, segons ella, a la formació taronja fa anys que reben insults com "malastrucs" i "bojos", i ha assegurat que ho posaran "tot" de la seva part per intentar "posar sentit comú". Així, ha recalcat que té dos objectius: "Unir els catalans (...) i tornar a generar l'admiració i el respecte que sempre ha tingut Catalunya en el conjunt d'Espanya i el conjunt d'Europa".