L'AMI i l'ACM recomanen als alcaldes anar a declarar davant la fiscalia

Els regidors mantenen el seu suport al referèndum

Les entitats sobiranistes convoquen una concentració de protesta de regidors dissabte

undefined36556599 dilluns  05 desembre 2016 15 56 salvador miret la presidenta161208132115

undefined36556599 dilluns 05 desembre 2016 15 56 salvador miret la presidenta161208132115

1
Es llegeix en minuts
Agències / BARCELONA

L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) han recomanat als 712 alcaldes investigats per col·laborar amb l'1-O que vagin a declarar per defensar el referèndum. Les dues entitats municipalistes han celebrat una reunió extraordinària aquest dimecres a la tarda, després que es conegués la decisió del fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, que ha ordenat incoar diligències d'investigació contra els regidors. "Quan hàgim d'anar a declarar, declararem", ha explicat Lloveras. "No tenim res a amagar", ha afegit. Al ser preguntada per la negativa de molts alcaldes de la CUP a presentar-s'hi voluntàriament, Lloveras ha comentat que "uns alcaldes ho faran voluntàriament i uns altres no, però tots anirem a declarar". 

Preparatius de l'1-O i protesta

Notícies relacionades

Amb tot, els regidors mantenen els preparatius de la consulta. És el cas del regidor de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, que afirma: "Aniré a declarar i a dir que no deixarem de fer res del que estava previst i que cedirem els espais [per votar], no ens hem d'amagar de res". "També demanaré explicacions de si posar urnes i paperetes es considera un delicte per part de la fiscalia, per a mi és democràcia, no delicte", ha afegit.

La presidenta de l'AMI Neus Lloveras i el president de l'ACM, Miquel Buch, han convocat als 712 alcaldes i a "tots els regidors que creen en la democràcia" a una concentració aquest dissabte a les 12h a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per mostrar el seu "rebuig" a la justícia espanyola.