CESSIÓ D'ESPAIS PER A L'1-O

Colau s'inclina per participar en el referèndum de l'1-O

L'alcaldessa de Barcelona reitera que "no és la consulta que es necessita", però assegura que la "facilitarà"

jregue40062007 santa coloma de gramanet    barcelones   11 09 2017   politi170913110824

jregue40062007 santa coloma de gramanet barcelones 11 09 2017 politi170913110824 / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

L'alcaldessa de BarcelonaAda Colau, ha assegurat aquest dimecres que l'1-O "facilitarà" la votació a la capital catalana, però no ha aclarit com ni on. "Si és per mi, i tant, només faltaria", ha respost aquest dimecres a la possibilitat de cedir espais per a la votació, però sense donar més detalls sobre l'estat de les converses amb el president de la GeneralitatCarles Puigdemont. Això sí, ha recordat que l'equip de govern municipal té una "posició comuna" que és la de "no posar en perill els funcionaris".

En una entrevista a RAC-1, Colau ha considerat que "la seva predisposició és participar en l'1-O", encara que creu que "no és el referèndum que Catalunya necessita", ha afirmat i, al ser preguntada sobre si dipositaria un 'sí' o un 'no' a les urnes, ha aclarit: "Això ja ho veurem, ara mateix crec que no he de respondre".

Notícies relacionades

L'alcaldessa ha deixat clar que, per ella, la institució "ha de representar absolutament a tothom", i que no es pot "utilitzar de manera partidista", i ha demanat "no confondre desobediència civil amb desobediència institucional". Al Govern de Mariano Rajoy li ha dit que se'l "jutjarà per la resposta o la falta de resposta a Catalunya" i li ha suggerit que "modifiqui la posició o empitjorarà".

Ponsatí va avisar Colau sobre el Consorci d'Educació

Colau ha revelat que la consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, li va comunicar aquest dimarts "abans que fos públic" que assumiria la presidència del Consorci d’Educació de Barcelona "per motius obvis", després de la destitució de Lluís Baulenas, que, segons l'alcaldessa, es podrien referir a la firma de documents relacionats amb l'1 d'octubre, enmig de la polèmica sobre la cessió de locals a la capital catalana.