CAMPANYA DE L'1-O

TV3 i Catalunya Ràdio segueixen emetent l'espot del referèndum unilateral malgrat el TC i la fiscalia

El fiscal va ordenar als directors dels mitjans públics paralitzar la campanya institucional de l'1-O

Primer espot de la campanya del referèndum unilateral de l’1-O emès a TV-3. / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Entre el miler de càrrecs públics als quals la fiscalia va ordenar suspendre tot preparatiu del referèndum unilateral de l'1-O hi havia els directors de TV3 i Catalunya Ràdio. Als dos mitjans s'emet des de dilluns passat un espot que crida a la participació en la consulta. Malgrat la prohibició del fiscal, notificada a tots els afectats, la televisió i la ràdio públiques seguien oferint aquest dissabte l'anunci en els seus blocs publicitaris.

Notícies relacionades

L'espot mostra en imatge un encreuament de vies de tren i a sobre apareix una frase sobreimpressionada, i emesa també en àudio: "Vas néixer amb la capacitat de decidir. Hi renunciaràs?". A continuació, sobre la imatge d'una urna i una papereta s'anuncia el referèndum de l'1 d'octubre.

Després de l'aprovació de la llei del referèndum, la fiscalia va remetre un ofici als directors de tots els mitjans de comunicació que tinguin seu a Catalunya, ja siguin escrits o audiovisuals, públics o privats, amb advertències legals perquè impedeixin la inserció de qualsevol mena de publicitat institucional o propaganda sobre l'1-O. Una ordre que se suma a la mateixa suspensió de la llei per part del Tribunal Constitucional.